• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUTARNJI MRAZ PA SUNCE DO KRAJA DANA! Dan pred Novu godinu nam donosi prolećno vreme - evo kako da se obučete za DOČEK

Autor Aleksandar Blagić

Danas će u Srbiji biti minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 6°C, a maksimalna od 10°C na severu Vojvodine do 15°C u centralnim i južnim predelima.

 Vremenska prognoza petak 30 decembar 2022 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija: U petak ujutru retka pojava slabog prizemnog mraza i magle na zapadu i jugu Srbije. Tokom prepodneva i sredinom dana naoblačenje u Vojvodini sa mogućom slabom kratkotrajnom kišom na tom području. U ostalim krajevima Srbije sunčani periodi i toplije nego u četvrtak. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 6°C, a maksimalna od 10°C na severu Vojvodine do 15°C u centralnim i južnim predelima. Uveče suvo.

Beograd: U petak toplije od proseka uz prolaznu oblačnost sa malom šansom za poneku kap kiše. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 6°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo.

Niš: U petak duži sunčani periodi i toplije od proseka. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 3°C, a maksimalna 15°C. Uveče suvo.

Užički region: U petak ujutru ređa pojava slabog prizemnog mraza i magle. Tokom dana sunčani intervali i umerena oblačnost. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 1°C, a maksimalna od 10°C do 14°C.

Vojvodina: U tokom prepodneva postepeno naoblačenje dolazi sa severa i može usloviti ređu pojavu slabe kratkotrajne kiše. Temperatura iznad proseka. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 10°C na severu do 14°C na jugu Vojvodine. Uveče suvo.

Novi Sad: U petak toplije od proseka uz prolaznu oblačnost pre podne sa šansom za kratkotrajnu slabu kišu. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 4°C, a maksimalna do 13°C. Uveče suvo.

Subotica: U petak toplije od proseka uz prolaznu oblačnost pre podne sa šansom za kratkotrajnu slabu kišu. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 4°C, a maksimalna do 12°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana:

U subotu, poslednjeg dana ove godine sunčani periodi i toplo, tokom dana oko 15°C u mnogim mestima, a u ponoć, na dočeku Nove godine, bez mraza, od 2°C do 10°C. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 17°C. Uveče suvo.

Prvih pet dana Nove godine pretežno suvo i znatno toplije od proseka sa dužim sunčanim periodima. Maksimalne temperature od 12°C do čak 19°C. Ali, u pojedinim oblastima je moguća magla, koja se može duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Na planinama bez snega i neobično toplo 1. i 2. januara, kada bi temperature na 1750 mnv (na Kopaoniku) bile čak do 10°C, što se veoma retko dešava.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image