• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAGLA PROMENA VREMENA, DANAS NAM STIŽE ZAHLAĐENJE! Kiša, a onda i sneg - evo kad sledi porast temperature

Autor Uroš Matejić

Minimalna temperatura na severu Srbije na kraju dana od -2°C do 0°C. Popodne će biti od 2°C na severu do 8°C u Negotinu i Leskovcu, ali u naglom padu.

 Kolaps (5).jpeg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas u Srbiju stiže zahlađenje sa severa sa kišom koja prelazi u sneg popodne i krajem dana. Jutro će biti toplije od popodneva i večeri, a maksimalna temperatura biće osmotrena rano ujutru, dok će minimalna biti uveče usled naglog pada temperature popodne. Vetar pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura na severu Srbije biće ujedno maksimalna dnevna i kretaće se od 4°C do 6°C. Na jugu Srbije ujutru slab mraz. Minimalna temperatura na severu Srbije na kraju dana od -2°C do 0°C. Popodne će biti od 2°C na severu do 8°C u Negotinu i Leskovcu, ali u naglom padu.

U Beogradu zahlađenje sa kišom koja prelazi u sneg popodne. Vetar pojačan severni i severozapadni. Jutro će biti toplije od popodneva. Jutarnja temperatura oko 5°C, što je i maksimalna dnevna, popodne oko 3°C, a minimalna temperatura na krajru dana oko 0°C.

U Nišu zahlađenje sa kišom koja prelazi u sneg krajem dana. minimalna temperatura0°C, maksimalna do 7°C i u naglom padu popodne. Uveče sneg i oko 0°C.

U Užičkom regionu zahlađenje sa kišom koja prelazi u sneg popodne usled naglog pada temperature. Vetar pojačan severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna od 4°C do 6°C i u naglom padu popodne. Na Zlatiboru i Tari sa snegom i najviše 0°C na 1000 mnv, ali sve hladnije popodne i uveče.

U Vojvodini zahlađenje sa kišom koja prelazi u sneg tokom dana. Vetar pojačan severni i severozapadni. Popodne na severu Vojvodine prestanak padavina i delimično razilaženje oblaka. Jutro će biti toplije od popodneva i večeri, a maksimalna temperatura biće osmotrena rano ujutru, dok će minimalna biti uveče usled naglog pada temperature popodne. Vetar pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura od 3°C do 6°C što je i maksimalna, popodne od 2°C na severu do 4°C na jugu Vojvodine, dok se minimalna očekuje na kraju dana od -2°C do 0°C.

U Novom Sadu zahlađenje sa kišom koja prelazi u kratkotrajni sneg. Krajem dana prestanak padavina. Vetar jak severni. Jutro će biti toplije od popodneva. Jutarnja temperatura oko 4°C, što je i maksimalna dnevna, popodne oko 2°C, a minimalna temperatura na kraju dana oko -1°C.

U Subotici zahlađenje sa kišom koja prelazi u kratkotrajni sneg. Kasnije popodne prestanak padavina i delimično razilaženje oblaka. Vetar jak severni. Jutarnja temperatura 4°C, što je i maksimalna dnevna, popodne oko 1°C, a minimalna temperatura na kraju dana oko -2°C.

Vreme narednih dana

U nedelju znatno hladnije sa jutarnjim mrazem. Na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. U ostalim krajevima oblačno sa snegom, pre svega u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, ali i u centralnim krajevima povremeno. Neće biti velike količine padavina, od 5 do 10 cm snega, ali će duvati pojačan severni i severozapadni koji će stvarati snežne nanose na putevima, osim na severu gde neće biti padavina. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -3°C, a maksimalna od -3°C do 0°C, a samo u Negotinu stepen-dva iznad 0°C. Uveče hladno sa mrazem i sa slabim snegom na jugu, a u ostalim krajevima suvo uz temperaturu u 22h od -6°C do -3°C.

Prva tri dana iduće sedmice jaki jutarnji mrazevi uz pretežno suvo vreme sa sunčanim periodima. Malo slabog snega može biti na jugu Srbije. Dnevna temperatura ispod 0°C, pa se očekuju ledeni dani. U drugoj polovini sedmice sledi manji porast temperature.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image