Srbija: U sredu ujutru mraz, a tokom dana u većini predela suvo vreme uz promenljivu oblačnost. Na zapadu Srbije oblačnije sa malo sunčanih intervala uz moguć kratkotrajni sneg, a na severu i istoku sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren severoistočni, istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -11°C do -4°C, a maksimalna od -1°C do 2°C. Uveče hladno i suvo sa mrazem.

Beograd: U sredu ujutru umeren mraz, a tokom dana suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4°C, a maksimalna do 1°C. Uveče suvo.

Niš: U sredu ujutru umeren mraz, a tokom dana suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće slab istočni i severoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna 1°C. Uveče suvo.

Užički region: U sredu ujutru mraz, a tokom dana promenljiva oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je pojava kratkotrajnog snega, posebno na planinama. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -11°C do -7°C, a maksimalna od -2°C do 0°C. Na Zlatiboru i Tari vrlo hladno sa ponekom pahuljom snega i najvišom temperaturom oko -7°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U sredu ujutru mraz, a tokom dana u većini predela suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim periodima. Viće sunčanih sati biće na severu Vojvodine i u Banatu. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura između -8°C i -5°C, a maksimalna od 0°C do 2°C. Uveče hladno i suvo sa mrazem.

Novi Sad: U sredu ujutru umeren mraz, a tokom dana suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna oko 0°C. Uveče suvo.

Subotica: U sredu ujutru umeren mraz, a tokom dana suvo vreme uz duže sunčane periode. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -5°C, a maksimalna do 2°C. Uveče suvo sa mrazem.

Vreme narednih dana:

U četvrtak ujutru mraz, a tokom dana suvo i pretežno sunčano u većini predela. Vetar slab severoistočni i istočni, a u pomoravlju i podunavlju umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -12°C do -3°C, a maksimalna od 0°C do 3°C. Uveče hladno i suvo sa mrazem. U petak i za vikend će i dalje biti jutarnjih mrazeva, ali se očekuje postepeni porast dnevne temperature uz pretežno sunčano vreme u petak. U subotu popodne postepeno naoblačenje na severu Srbije, a u nedelju oblačnije uz ređu pojavu kratktorajne kiše i snega. Od ponedeljka sunčano.

(MONDO)