• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTOJI JEDAN KRITIČAN DATUM, A POSLE TOGA SE SVE MENJA! Zima još ne ide, a evo kakvo nas vreme očekuje do kraja aprila!

Autor Uroš Matejić

Nedeljko Todorović je u emisiji "Uranak" na K1 televiziji istakao da temperature do 20. aprila neće prelaziti 15 stepeni.

 Vremenska prognoza za april 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić/K1 Televizija/Printscreen

Rolerkoster vremenskih prilika, nagli vremenski obrti i temperaturne razlike su sve češće u našoj zemlji. U nedelji za nama sunce, proleće, kiša, a onda, pravo niotkuda, sneg! U aprilu smo iz proleća ponovo uskočili u zimu, tačnije, prvi put ove godine u ovoliki sneg. Kako pojedini meteorolozi prenose, od početka meteroloških merenja u poslednjih 100 godina nismo imali ovolike količine snega u aprilu u Beogradu, a najviše ga je napadalo na Vračaru.

"Ovakav snežni pokrivač se javlja, u proseku statistički, svake desete godine, što znači da u poslednjih 100 godina ovo je jedanaesti snežni pokrivač u aprilu u Beogradu. Zanimljivo je to što je ovo najviši snežni pokrivač u Beogradu, dakle govorim za april, od kako se to meri u poslednjih 100 godina", rekao je meteorolog Nedeljko Todorović u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

Nedeljko je istakao da nam u narednim danima sledi sveže vreme, a da će hladno vreme da se zadrži još dan dva. Maksimalna temperatura će biti koji stepen iznad nule, a možda ujutru ponegde bude i slab mraz.

"Od petka bi već bilo možda malo kiše, a ne snega, sem u planinskim predelima. Sledi porast temperature, skromni, onako od petka. U subotu bi u Beogradu to moglo biti možda od 9 do 11 stepeni, čak i 12. Tek posle 10. aprila negde do 20. aprila sveža varijanta vremena, što znači da maksimalnetemperature ne bi prelazile 15 stepeni, sa povremenom kišom. Svakako se ne nazire opet ovakva slična epizoda, koja bi donela ovoliku količinu padavina", rekao je Todorović i dodao:

"Da podsetim da je u Beogradu, pa i za većinu mesta, ta prosečna maksimalna temperatura za sredinu aprila, negde oko 17 stepeni. To su ispod prosečne vrednosti, to je sveža varijanta vremena, ali da napomenem, pošto je bilo toplo u decembru, januaru, februaru, pa i u martu, priroda pravi ravnotežu u svom sistemu i sada smo ušli u jedan sveži period. Mala kompenzacija, za ovaj prethodni topli zimski period".

Nedeljko takođe ističe da ne može da tvrdi kakvo će vreme biti krajem aprila i početkom maja, ali postoji jedan kritični datum kada temperatura skoči naglo pred 1. maj.

"Ne znam da li će to biti ove godine, ne mogu da tvrdim, jer ko pamti korona godinu, april je bio sunčan, bez padavina, temperature po 25 stepeni veći deo meseca, ali zato je pretprošle godine, 2021. godine, april bio hladan, e tako mi ovaj april liči na taj od pre dve godine", završio je Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović
Izvor: YouTube/K1 Televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image