Srbija: U sredu jutro vrlo hladno i ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana na severu i zapadu sunčano i malo toplije nego u utorak. U centralnim i južnim predelima biće promenljive oblačnosti pre podne sa sunčanim intervalima, a popodne se razvedrava i u ovim krajevima. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 5°C, a maksimalna od 16°C na jugu do 19°C na zapadu Srbije. Uveče suvo.

Beograd: U sredu jutro vrlo hladno. Tokom dana sunčano i malo toplije nego u utorak. Vetar slab jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 18°C. Uveče suvo.

Niš: U sredu jutro hladno. Tokom prepodneva promenljiva oblačnost, a popodne sa dužim sunčanim periodima i malo toplije nego u utorak. Vetar slab severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna do 18°C.

Užički region: U sredu jutro vrlo hladno i ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u utorak. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna od 14°C na jugu do 18°C na severu. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i najviše do 13°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U sredu jutro vrlo hladno i ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u utorak. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 3°C, a maksimalna od 17°C do 18°C. Uveče suvo.

Novi Sad: U sredu jutro vrlo hladno i moguć slab prizemni mraz. Tokom dana sunčano i malo toplije nego u utorak. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, a maksimalna do 18°C. Uveče suvo.

Subotica: U sredu jutro vrlo hladno i moguć slab prizemni mraz. Tokom dana sunčano i malo toplije nego u utorak. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna do 18°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana:

U četvrtak toplije i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Prolazna oblačnost koja se premešta iz pravca jugozapada i zapada može uzrokovati ređu pojavu kratkotrajne kiše. Počeće da duva južni vetar i biće umeren popodne. Pritisak malo ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče suvo i toplije nego prethodnih večeri.

U petak znatno toplije od proseka i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do pojačan južni vetar. U subotu malo niža temperatura nego u petak, ali i dalje toplo uz naoblačenje sa prolaznom kišom. U nedelju u većini predela suvo sa sunčanim intervalima.

BONUS VIDEO:

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU Kurir TV

(MONDO)