• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI DAN VIKENDA VEOMA TOPAO, ALI SLEDI OBRT! STIŽU PLJUSKOVI: Evo u koje delove Srbije prvo stiže nevreme

Autor Ivana Vlajković

U subotu, 21. oktobra, očekuje nas toplo vreme.

 Vremenska prognoza 21 oktobar 2023 Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Srbija: Dnevna temperatura malo niža nego u petak, ali i dalje vrlo toplo za ovo doba godine. Naoblačenje sa prolaznom kišom i lokalnim pljuskovima zahvata sredinom dana najpre zapad i sever Srbije i popodne i uveče se širi na ostale krajeve. Vetar umeren do pojačan južni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 10°C na jugu do 22°C u Beogradu, a maksimalna od 24°C na severu Vojvodine do 30°C na jugu Srbije. Uveče se očekuje povremena kiša koja se premešta ka istoku Srbije. Temperatura u 22h od 15°C do 20°C.

Beograd: Malo niža temperatura nego u petak, ali i dalje toplo. Doći će do naoblačenja koje će popodne i uveče usloviti povremenu kišu i moguće lokalne pljuskove. Vetar umeren do pojačan južni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 22°C, maksimalna 26°C, a minimalna temperatura na kraju dana oko 20°C.

Niš: Vrlo toplo za ovo doba godine i umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima. Krajem dana je moguća prolazna kiša. Duvaće umeren južni vetar. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 30°C. Uveče je moguća kiša.

Užički region: Malo niža temperatura nego u petak, ali i dalje toplo za ovo doba godine uz naoblačenje sa prolaznom kišom i lokalnim pljuskovima koje se širi sa zapada. Vetar umeren južni, na planinama pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 25°C do 27°C. Na Zlatiboru i Tari naoblačenje sa kišom uz jak južni vetar i najviše do 22°C na 1000 mnv, ali u padu popodne.

Vojvodina: Dnevna temperatura niža nego u petak, ali i dalje toplo za ovo doba godine. Doći će do naoblačenja koje će usloviti povremenu kišu i lokalne pljuskove tokom dana. Vetar umeren do pojačan južni, krajem dana u slabljenju. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 24°C na severu Vojvodine do 28°C na jugu. Uveče kišn odlazi ka istoku. Temperatura u 22h od 17°C do 20°C.

Novi Sad: U subotu malo niža temperatura nego u petak uz naoblačenje sa kišom i mogućim lokalnim pljuskovima popodne. Vetar umeren do pojačan južni. Jutarnja temperatura 19°C, maksimalna do 26°C, a minimalna temperatura na kraju dana oko 17°C. Uveče kiša prestaje.

Subotica: U subotu malo niža temperatura nego u petak uz naoblačenje sa kišom i mogućim lokalnim pljuskovima. Vetar umeren do pojačan južni. Jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna 24°C. Uveče kiša koja postepeno prestaje.

Vreme narednih dana: U nedelju slabiji vetar, ujutru južni, a popodne iz pravca zapada i malo svežije uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Moguća je kratkotrajna kiša ponegde popodne i krajem dana, sa većom šansom na severu Srbije. Pritisak oko normale i u blagom porastu. Minimalna temperatura od 12°C do 18°C, a maksimalna od 21°C na severu Vojvodine do 27°C na jugu Srbije. Uveče je moguća ređa pojava kiša. Temperatura u 22h od 14°C do 17°C.

U ponedeljak ujutru na istoku je moguće malo kiše, a tokom dana svugde suvo sa sunčanim intervalima i malo svežije nego u nedelju. U utorak i sredu ponovo vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. U sredu se očekuje naoblačenje sa kišom u drugom delu dana.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

04:02
OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina
Izvor: Kurir televi
Izvor: Kurir televi

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image