• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I DANAS PROLEĆNO VREME, ALI IPAK PONESITE KIŠOBRAN! U ovim delovima Srbije padaće kiša, a evo kad stiže ZAHLAĐENJE

Autor Ivana Vlajković

U četvrtak ujutru i pre podne slaba kiša u centralnim, južnim i istočnim predelima Srbije.

 Vremenska prognoza 2 novembar 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija: Ujutru i pre podne slaba kiša u centralnim, južnim i istočnim predelima Srbije. Na severu i severozapadu suvo sa dužim sunčanim periodima, a od sredine dana i u ostalim krajevima suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 14°C u Negotinu i Dimitrovgradu do 22°C u Loznici. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 12°C do 16°C.

Beograd: Suvo i malo toplije sa dužim sunčanim periodima. Vetar umeren južni i jugoistočni, krajem dana u pojačanju. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 16°C.

Niš: Ujutru i pre podne slaba kiša, a od sredine dana sunčani periodi. Vetar slab južni. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče suvo.

Užički region: Rano ujutru pre 6h kiša, a tokom dana suvo sa sunčanim periodima. Vetar slab južni i istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 7°C do 10°C, a maksimalna od 18°C do 20°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani intervali i oko 14°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u pojačanju krajem dana. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 8°C do 10°C, a maksimalna od 17°C na severu i istoku do 21°C na zapadu Srema. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 14°C do 16°C.

Novi Sad: Suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a krajem dana u pojačanju. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 15°C.

Subotica: Suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u pojačanju krajem dana. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna oko 17°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 14°C.

Vreme narednih dana: U petak vetrovito uz jak i povremeno olujni južni i jugoistočni vetar. Pre podne suvo, a od sredine dana postepeno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima na severu Vojvodine i zapadu Srbije. Ovi kišni oblaci se popodne i uveče šire do juga i istoka Srbije.

Vetar jak i olujni južni i jugoistočni, ali u naglom slabljenju krajem dana. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura od 8°C do 16°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije. Uveče kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 12°C na severu do 16°C na jugu.

Prema današnjoj prognozi, u subotu na severu i zapadu suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima oblačno i hladnije sa kišom. U nedelju novo naoblačenje sa kišom zahvata najpre Vojvodinu i zapad Srbije.
Oktobar je bio najtopliji u poslednjih više od 100 godina u većini mesta Srbije. U Beogradu je izjednačio rekord iz 1907. godine. Tada je srednja mesečna temperatura bila 17.7°C, kao i sada.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:43
Misteriozno jezero Lugu
Izvor: Kineski radio Internacional
Izvor: Kineski radio Internacional

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image