• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEDENO JUTRO SA SNEGOM, A ONDA RAZVEDRAVANJE! Evo kakvo nas vreme čeka u Srbiji za vikend

Autor Jana Desovski

Jutarnja temperatura od -6°C na severu Vojvodine do 1°C u Negotinu, a maksimalna od -1°C na jugu do 4°C u Negotinu.

 sneg u Beogradu-07.JPG Izvor: Mondo / Uroš Arsić

U Srbiji hladnije sa snegom u centralnim i južnim krajevima, a na severu razvedravanje i pretežno sunčano tokom dana. Sneg prestaje u centralnim krajevima sredinom dana, a na jugu se zadržava do večernjih sati. Očekuje se od 10 do 15 cm snega u ovim krajevima, a na planinama od 20 do 30 cm. Vetar umeren severni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura od -6°C na severu Vojvodine do 1°C u Negotinu, a maksimalna od -1°C na jugu do 4°C u Negotinu. Uveče sneg na jugu, a u ostalim krajevima suvo. Temperatura u 22h od -4°C do 0°C.

U Beogradu hladnije sa snegom rano ujutru, a zatim suvo uz razvedravanje i sunčane periode tokom dana. Vetar slab do umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -1°C, a maksimalna oko 3°C. Uveče vedro i -1°C u 22h. U Nišu znatno hladnije sa snegom. Očekuje se oko 10 cm snega. Vetar umeren severni. Minimalna jutarnja temperatura -2°C, a maksimalna oko 2°C. Uveče vedro i -3°C u 22h. Užički region: U subotu znatno hladnije sa snegom ujutru, a zatim sledi delimično razvedravanje i sunčani intervali od sredine dana. Vetar slab do umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do -1°C, a maksimalna od 0°C do 1°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari hladnije sa snegom pre podne, a zatim delimično razvedravanje sredinom dana. Temperatura na 1000 mnv oko -5°C.

U Novom Sadu hladnije, ali pretežno sunčano. Vetar umeren severni. Minimalna jutarnja temperatura -4°C, a maksimalna oko 3°C. Uveče vedro. Temperatura u 22h -3°C. Subotica: U subotu hladnije, ali pretežno sunčano. Vetar umeren severni. Minimalna jutarnja temperatura -6°C, a maksimalna do 3°C. Uveče vedro. Temperatura u 22h -4°C.

Vreme narednih dana

U nedelju ujutru mraz. Tokom dana na severu sunčano, a u centralnim i južnim predelima malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -11°C do -4°C, a maksimalna od 0°C do 5°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -6°C do -1°C. U ponedeljak ujutru jak mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz porast dnevne temperature u odnosu na nedelju. Samo će po kotlinama zapadne i južne Srbije biti hladnije zbog moguće magle. U pomoravlju i podunavlju će duvati umerena košava tj. jugoistočni vetar. U utorak prolazno naoblačenje sa malo prolazne kiše i susnežice. U sredu toplije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

06:10
VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image