• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJAVLJEN SNEG U TRI DELA SRBIJE! UPALJENA DVA ALARMA: Očekuje se do 15 centimetra snega - "Vreme je opasno"

Autor Ivana Vlajković

RHMZ je objavio najavu zbog snega.

 sneg u Beogradu-12.JPG Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je na svom sajtu meteorološku najavu gde se navodi da će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije padati sneg. 

"Danas na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se pet do deset centimetra, lokalno i oko 15 centimetra, a na planinama do 30 centimetra snega. Posle podne i uveče prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °C na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °C na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje", objavljeno je. 

Takođe se navodi da nas u nedelju očekuje suvo ali hladno vreme sa dužim sunčanim intervalima. "Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak, kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °C. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak, kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °C, lokalno i niže", saopštio je RHMZ.

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica. Danas su na snazi dva meteo alarma, žuti i narandžasti. Žuti je na snazi u Bačkoj, Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj Srbiji i jugozapadnoj Srbiji. 

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno). "Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se. 

Narandžasti meteo alarm je na snazi u jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:34
PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Retreat

Kome padne pahulja na glavu pretvara se u zombija, stoga pažljivo!

ускее1512

Сви ће ги се подавимо и ће ги изгинемо од 15 цм снега!!! Ку ку ле ле

Ivan

Boze mili sneg od 15 cm-vreme je opasno!!!!-covece to je normalno za 20 januar,sta je opasno majke ti!?

special image