• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA 3. MART: Prolećni dan pred nama pa zahlađenje i pljuskovi

Autor Aleksandar Blagić

Vremenska prognoza za nedelju 3. mart 2024. godine.

 Vremenska prognoza nedelja 3 mart 2024 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za nedelju 3. mart 2024. godine, u Srbiji će biti sunčano i toplije za ovo doba godine. Maksimalna dnevna temperatura će se kretati od 15 do 20 stepeni. Tokom celog dana biće pretežno oblačno uz slabiji jugoistočni vetar.

U narednim danima, sve do utorka, očekuje se takođe natprosečno toplo vreme. U većini mesta temperatura će se kretati od 15 do 20 stepeni, nešto hladnije će biti u Timočkoj krajini. U košavskom području, kao i ponegde u planinskim predelima, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar na jugu Banata.

Prognoza za prvu nedelju marta

U ponedeljak 4. marta nakon delimično vedrog jutra, tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

U utorak 5. marta se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40 mm za 24h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

U sredu i četvrtak, 6. i 7. marta, promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Maksimalne temperature od 12 do 16 stepeni. U petak 8. marta se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će do kraja sedmice biti suvo uz sunčane intervale.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:36
"BIĆEMO POD UTICAJEM VETRA KOJI ĆE DONETI PRAŠINU" Meteorolog Todorović otkrio KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA FEBRUARA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image