• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA 4. MART Smena sunca i oblaka, pa kiša - olujni udari vetra u delu Srbije!

Autor Miloš Škrbić

Kakvo vreme nas čeka u nedelji pred nama?

 Vremenska prognoza za Srbiju 4 mart 2024 Izvor: Rainer Fuhrmann/Shutterstock

Prolećne temperature, smenjivaće se sunce i oblaci, uveče kiša na jugu zemlje. Duvaće pojačan južni i jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 stepeni. U glavnom gradu i sunce i oblaci. Temperatura do 18 stepeni.

Jutro pretežno vedro. Tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području, a na jugu Banata očekuju se i udari košave olujne jačine. Kasno posle podne i uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći i u većini krajeva južnije od Save i Dunava sa kišom, a na visokim planinama prelazak kiše u sneg. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni. Upozorenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

Vreme narednih dana

Utorak: Umereno do potpuno oblačno mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a obilnije padavine se očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40 mm za 24h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 10 do 16 stepeni. Upozorenja: Količina padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 24h, verovatnoća 80%.

Sreda: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na visokim planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 7, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni.

Četvrtak: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 8 do 13 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 08.03.2024. do 12.03.2024.)

U petak (08.03.) i subotu (09.03.) se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije. U nedelju (10.03.) suvo sa sunčanim intervalima, a početkom sledeće sedmice novo naoblačenje sa kišom.

BONUS VIDEO: Kardiohirurg i psihoterapeut otkrili šta se dešava TELU I DUŠI kod promene vremena

Pogledajte

06:02
"MI SMO NACIJA KOJA SE NEUMOLJIVO GASI" Kardiohirurg i psihoterapeut otkrili šta se dešava TELU I DUŠI kod promene vremena
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Mondo/RTS/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image