Prognoza

TMURAN I HLADAN VIKEND U SRBIJI: Biće pljuskova, ponegde i snega, evo kada će se konačno razvedriti!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pročitajte detaljnu vremensku prognozu!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U subotu ujutru je moguć slab mraz po Vojvodini. Na jugu Srbije oblačno sa kišom, a ovo naoblačenje se premešta ka severu i sredinom dana kiša stiže do Save i Dunava. Minimalna temperatura biće od -2°C u Vojvodini do 4°C na jugu Srbije i u Beogradu, a maksimalna od 7°C u Užicu i Kosovskoj Mitrovici do 13°C na severu Srbije.

Popodne kiša zahvata i jug Vojvodine, a na severu Vojvodine ostaje suvo do večernjih sati. Više kiše biće popodne u centralnim predelima Srbije, a najmanje na severu Vojvodine gde će biti sunčanih intervala tokom dana, a kiša će padati tek uveče na tom području. Na planinama iznad 1.000 metara nadmorske visine, padaće sneg. Vetar slab istočnih pravaca. Pritisak malo iznad normale, navodi Meteos.

Beograd

U subotu ujutru suvo sa malo sunčanih interavla, a zatim dolazi do naoblačenja sa kišom od sredine dana. Vetar slab istočnih pravaca, pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna do 11°C.

Niš

U subotu oblačno sa kišom i hladno za ovo doba godine. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 8°C.

Užički region

U subotu oblačno sa kišom i hladno za ovo doba godine. Više kiše biće popodne. Na planinama iznad 1.000 metara nadmorske visine će padati sneg. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 3°C, a maksimalna od 7°C do 9°C, na Zlatiboru i Tari oko 2°C uz susnežicu i sneg.

Vojvodina

U subotu ujutru je moguć slab mraz. Pre podne sunčani intervali, a popodne na jugu Vojvodine dolazi naoblačenje sa kišom koje se premešta ka severu. Na severu Vojvodine tokom dana suvo sa sunčanim intervalima, a kiša je moguća tek uveče na tom području. Vetar slab istočnih pravaca, pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 1°C, a maksimalna od 12°C do 13°C.

Možda će vas zanimati

Novi Sad

U subotu ujutru je moguć slab prizemni mraz. U prvom delu dana u Novom Sadu suvo sa sunčanim intervalima, a popodne dolazi do naoblačenja sa kišom. Vetar slab istočnih pravaca, pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna oko 12°C.

Subotica

U subotu ujutru je moguć slab prizemni mraz. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima, a predveče dolazi do naoblačenja sa kišom koja će padati uveče. Vetar slab istočnih pravaca, pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna do 13°C.

Vreme narednih dana

U nedelju i početkom iduće sedmice pretežno oblačno vreme sa čestom kišom i hladno za sredinu aprila sa dnevnom temperaturom oko 10°C. Otopljenje sa više sunčanih sati se očekuje od srede.