• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA NA UDARU HLADNOG FRONTA! Meteorolog objavio najnoviju vremensku prognozu, stiže zahlađenje

Autor Nevena Davidović

Nakon prolećnih temperatura, Srbija na udaru hladnog fronta.

 Vremenska prognoza za februar 2024 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Meteorolog Đorđe Đurič objavio je najnoviju prognozu za vremenske prilike u Srbiji. U ovom času preko severoistoka Evrope premešta se ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Upravo će ovaj hladni front doneti Srbiji danas zahlađenje, ali i padavine. Međutim, ne očekuju se značajnije padavine, a zahlađenje će biti u blažem obliku.

U Srbiji danas pretežno oblačno. U ovom času slaba kiša pada u Vojvodini. Već oko podneva hladni front sa severozapada stići će do Bačke, da bi vrlo brzo prešao i preko ostalih predela Vojvodine. U toku poslepodneva i večeri ovaj hladni front preći će i preko ostalih predela Srbije.

Na svom putu hladni front doneće jače naoblačenje sa kišom, uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće danas od 12°C na severozapadu do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 14°C. Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u padu. U toku večeri i noći na višim planinama padaće sneg.

U utorak će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, na planinama iznad 800-900 metara sa susnežicom i snegom. U sredu u većini predela suvo, samo još u južnim i centralnim predelima sa slabim padavinama. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C. 

Četvrtaki petak doneće dosta sunca. Ujutro će biti uslova i za slab mraz. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 10°C, u petak oko 15°C. Tokom narednog vikenda Srbija će biti pod uticajem novog ciklona. Njegov položaj biće nešto istočnije od nas, pa će se severa uslediti prodor hladnije vazdušne mase, uz pojačan severozapadni vetar. Kiša će padati u nižim, sneg u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C.

Dakle, nakon pravog prolećnog vremena, uz temperature i do 23°C, pred nama je sedmica koja nosi blago zahlađenje i primerenije temperature, ali će one i dalje biti iznad proseka za ovo doba godine. Dosadašnji deo februara doneo je temperature i za 10 do 15 stepeni više od proseka. Snežnog pokrivača ima samo iznad 1500 metara, pa tako Kopaonik meri 10 centimetara. Utorak će doneti planinama 5 do 10 cm snega, tako da bi se situacija donekle poboljšala, a zabele bi se i planine na oko 1000 metara nadmorske visine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:43
"OVO JE BIO KRATAK PREDAH, VRAĆA NAM SE SNEG I ZIMA" Meteorolog za Kurir objasnio šta je uzrokovalo proleće u februaru
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Telegraf/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image