Upozorenja i najave

EVO KAKO SUPERĆELIJSKA OLUJA JURI KROZ SRBIJU - Obara temperaturu za 15 stepeni: Udari orkanske jačine, vreme je opasno

Autor Ivana Lazić

U toku noći, a u sredu i u celoj Srbiji, očekuje se pad temperature za 10 do 15 stepeni.

Izvor: Instagram/Printsceen/192_rs

U noći između utorka i srede u Srbiju stiže hladni front zbog kojeg će u doći do nagle promene vremena praćene nepogodama. Temperatura će opasti za čak 15 stepeni, a uz to Srbiju će ponovo pogoditi jako nevreme - pljusak, grad i vetar orkanske jačine.

RHMZ je u toku večeri izdao upozorenje na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu (za 25/26.07. i 26.072023.)

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) tokom noći zahvatiće severne, a sutra ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, posle podne i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Izdato je i upozorenje na naglu promenu vremena na teritoriji Beograda u noći između utorka i srede i u sredu:

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

(Mondo)