Upozorenja i najave

NA KRAJU SMO NAJTOPLIJEG FEBRUARA IKADA! Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana!

Autor Miloš Škrbić

Vremenska prognoza za 26. februar 2024. godine.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Danas vrlo toplo za ovo doba godine uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 16°C do 21°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 8°C do 14°C.

Beograd

Vrlo toplo uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 20°C. Uveče suvo i 14°C u 22h.

Niš

Toplo uz malu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 18°C. Uveče suvo.

Užički region

Toplo za ovo doba godine uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar slab južni, u planinama umeren. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 18°C do 20°C. Uveče suvo i relativno
toplo. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i toplo, do 13°C na 1000 mnv.

Sever Srbije

Vrlo toplo za ovo doba godine uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 11°C, a maksimalna od 17°C
do 20°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 10°C do 14°C.

Novi Sad

Toplo uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo i 12°C u 22h.

Subotica

Tplo uz malu do umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 17°C. Uveče suvo i 10°C u 22h.

Vreme narednih dana

U utorak i dalje toplo za ovo doba godine uz umerenu oblačnost sa sunčanim intervalima i vrlo retkom pojavom kratkotrajne kiše. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar, u pomoravlju i podunavlju povremeno pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna
jutarnja temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 16°C do 20°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 7°C do 12°C. U sredu se zadržava toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i retkom pojavom kratkotrajne kiše. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar, u pomoravlju i podunavlju povremeno pojačan. U drugoj polovini iduće sedmice malo niža temperatura, ali i dalje iznad proseka i promenljivo oblačno. Na kraju smo najtoplijeg februara ikada.

BONUS VIDEO: "BIĆEMO POD UTICAJEM VETRA KOJI ĆE DONETI PRAŠINU" Meteorolog Todorović otkrio KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA FEBRUARA

(Mondo/M. Š.)