• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sofest u znaku "Skupljača perja"

Izvor MONDO/Tanjug

Smotra srpskog filma počinje u Sopotu, u takmičarskoj konkurenciji 19 filmova.

Godišnja smotra srpskog filma, 46. Sofest, pocinje danas u Centru za kulturu Sopot, a do 8. jula bice prikazana 24 filma, od cega ce 19 biti u konkurenciji za jednu od nagrada.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povodom 50 godina od kultnog filma "Skupljaci perja" Aleksandra Saše Petrovica, Sofest ce se održati pod sloganom "Skupljanje (ne)razvejanog perja" i odati pocast Petrovicu i jednom od najznacajnijih filmova jugoslovenske kinematografije.

Festival pocinje otvaranjem izložbom fotografija, plakata i dokumenata "50 godina Skupljaca perja", a Sopotom ce zatim, tradicionalno, prodefilovati autori i glumci filmova koji ce biti prikazani u narednih pet dana.

Svecanost ce upotpuniti nastup KUD Kosmaj iz Sopota kao i vatromet, a najavljen je nastup sastava "Odila" koji vec decenijama neguje autenticnu romsku muziku.

Narednih dana u Centru za kulturu Sopot bice prikazani filmovi "Zona Zamfirova II deo", "Dnevnik mašinovode", "Vetar", "Povratak", "Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato", "Kozje uši", "Stado", "Igla ispod praga", "Ona je živa", "Slepi putnik na brodu ludaka", "Santa Maria della Salute", "Afterparti", "Naši ocevi, majke i njihova deca", "Sporazum", "Jesen samuraja", "Biser Bojane", "Inkarnacija", "Vojna akademija: Novi pocetak" i "Rekvijem za gospodu J".

Strucni žiri u sastavu: reditelj i predsednik AFUN-a Mirko Beokovic, glumica Vesna Cipcic i reditelj Milan Todorovic, odlucivace o tome ko ce poneti Gran pri za najbolju režiju, nagrade "Bata Živojinovic" za najbolju mušku i žensku ulogu, kao i priznanje za najbolji film.

Žiri publike takode ce odabrati najbolji film, a Odbor festivala doneo je odluku da ove godine uruci specijalno priznanje za doprinos filmskoj umetnosti Oliveri Katarini.

Van konkurencije bice prikazan film "Zemlja bogova" Gorana Paskaljevica.

U okviru prateceg programa, 7. jula u 13 sati bice održana panel diskusija "Skupljaci perja- medaš srpskog (jugoslovenskog) filma", a od 5. do 7. jula bice organizavane projekcije filmova za decu.

Festival ce se završiti onako kako je i poceo - odavanjem pocasti filmu "Skupljaci perja" specijalnom projekcijom koja ce uslediti nakon svecane dodele nagrada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE