Milan Lane Gutović biće sahranjen u subotu na lokalnom kumodraškom groblju, saopštili su nedavno članovi porodice, a sada je poznato i kada će biti održana komemoracija velikoj glumačkoj legendi.

Informacije o sahrani i komemoraciji osvanule su na zvaničnom sajtu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čiji je Gutović bio član.

"Milan Gutović će biti sahranjen u subotu, 28. avgusta u 13.30 u porti crkve Svete Trojice u Kumodražu. Opelo počinje u 13.00. Komemoracija će biti održana u petak, 10. septembra u 12h u Jugoslovenskom dramskom pozorištu", navedeno je.

Razlog zbog kojeg čuveni glumac neće biti sahranjen u Aleji velikana ili u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, je taj što je sam Gutović za života izrazio želju da ne počiva na ovom mestu.

MONDO/Stefan Stojanović, ATA Images/Miroslav Milić Milan Lane Gutović

Podsećamo, Milan Gutović je preminuo juče u Beogradu nakon što je 13. avgusta primljen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) zbog sumnje na korona virus. Ustanovljeno je da najverovatnije ima postkovid sindrom, na šta je ukazivalo stanje njegovih pluća, a izgubio je bitku s bolešću nakon što je priključen na respirator.

Gutović je preminuo danas u Beogradu u 76. godini, a ostaće upamćen po brojnim ulogama kojima je osvojio publiku. Smrt glumca pogodila je domaću javnost, a mnogi prijatelji i kolege se opraštaju do njega potresnim rečima.