Film

MNOGI NE ZNAJU KOGA GLEDAJU SVAKO VEČE U HIT SERIJI: Ivan je krenuo tatinim stopama - ovo je SIN Milenka Zablaćanskog!

Autor Dragana Tomašević

Milenko Zablaćanski je ostao zapamćen najviše po serijama "Porodično blago"i "Srećni ljudi"

Izvor: Instagram/ivan_zablacanski

Slavni glumac koji je obeležio serije domaće kinematografije tokom devedesetih godina Milenko Zablaćanski, igrao je u brojnim domaćim serijama od kojih se izdvajaju "Porodično blago" i "Bolji život".

Srpski glumac je tragično nastradao 2008. godine, od posledica saobraćajne nesreće koju je doživeo kada se vraćao sa zimovanja.

Iza sebe ostavi je suprugu Snežanu, balerinu i koreografa, i dvojicu sinova starijeg Ivana i mlađeg Nikolu.

Ivan Zablaćanski je krenuo očevim stopama i mali broj gledalaca zapravo zna da je reč o sinu slavnog Milenka Zablaćanskog kada ga vidi na malim ekranima.

8.12.1955. Milenko Zablaćanski
Izvor: RTS/Printscreeen

Igrao je u serijama "Ubice mog oca", "Klan", "Slučaj porodice Bošković" i mnogim drugim.

Ivan je već godinama u pozorištu gde je odigrao veliki broj predstava.

"Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz 'Briljantina'. Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u 'niskom startu' pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u 'Srećnim ljudima', na Terazijama u 'Herojima", a prenosi magazin.novosti.rs.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tagovi