• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlepša žena Beograda? (FOTO)

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović
Izvor mondo.rs

Nekad su tako zvali Bebu Lončar, ali je sada u ulogu koja je ovu divu proslavila, "ušla" nova glumica...

Mjuzikl "Ljubav i moda", koji će se premijerno održati 27. aprila na Velikoj sceni Madlenianuma u 19.30 časova, nastao po motivima istoimenog hit filma iz šezdesetih godina prošlog veka, nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu, ističe autorska ekipa.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

U filmu smo gledali Bebu Lončar u ulozi Sonje Ilić, Miju Aleksića kao generalnog direktora, Dušana Bulajiću kao modnog kreatora Boru i Miodraga Petrovića "Čkalju" kao komercijalnog direktora. Muzika iz ovog kultnog filma se "pevuši" i dan-danas, a najpoznatija je ostala numera Đuze Stojkovića "Devojko mala".

Đuza i Nikola Simić - jednostavno nezaboravni

Devojko mala "Ljubav i moda"
Izvor: YouTube

U ulozi Sonje će se ovaj put naći zanosna mlada glumica Nina Janković (29), dok će Boru glumiti Andrija Daničić, koji je na konferenciji za novinare istakao da je Nina definitivno kao Beba - najlepša žena Beograda!

"To me on tako poredi, ja sebe ne doživljavam tako i ne bih se tako nazvala", skromno je rekla Nina za MONDO, ali i naglasila da će u predstaviti izgledati "kao milion dolara" zbog fantastičnih kostima Vladimira Nićiforovića.

Mediji su već počeli da Ninu nazivaju "novom" ili "drugom Bebom Lončar", ali ona im to ne "zamera"...

"Ne smeta mi ni ako kažu 'druga Beba Lončar', uopšte se ne opterećujem time. Trudim se da napravim svoj lik i da to bude dobro, a sad kako će to zvati, to mi je iskreno manje važno. Bitno mi je da ja napravim dobru i kvalitetnu ulogu", naglasila je ona za naš portal.

Šta danas rade seks simboli bivše Jugoslavije

Ono zbog čega Sonja iz mjuzikla neće biti "Sonja Bebe Lončar" je i zbog toga što je scenaristkinja Staša Koprivica napravila drugačiji scenario od onoga iz filma.

"Napisan je potpuno drugačiji tekst po motivima na film 'Ljubav i moda', samim tim, drugačiji je i lik. Neće biti Beba Lončar kao iz filma, nego drugačija, što možete i pogledati", rekla je Nina, koja je novinarima stavila do znanja da je njeno pevanje užasno, ali da se trudila i da se nada da ljude neće boleti uši kad je budu slušali, ali i da je muzika u mjuziklu nešto što će sigurno oraspoložiti publiku.

"Najbolje iz mjuzikla je ta energija koja vlada među kolegama, ta muzika koja budi neku lagodnost, ležernost i sreću dok je slušamo. Mislim da će se preneti i na publiku kroz naš pokret i kroz pevanje kolega koji su fenomenalni", istakla je glumica za MONDO.

A, o čemu se radi u mjuziklu?

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu svoj jedinstveni Jugoštep.

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Predstava "Ljubav i moda", sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

"Autorski tim, kao i veći deo glumačke podele i plesnog ansambla predstave, pripada onim generacijama koje nisu osetile 'la dolce vita' i nevini optimizam filma 'Ljubav i moda'. Teme uz koje smo sazrevali bile su građanski rat, ekonomska kriza, inflacija, turbulentne društveno-političke promene. Ono o čemu mi intimno sanjamo jesu 'Ljubav i moda' jedna lakoća postojanja, jedan paralelan univerzum u kojem bežimo od realnosti koja je opterećujuća, jedan militantni eskapizam. Lakoća i nevini šarm kasnih pedesetih, o kojima komad govori, optimizam i polet, vera u budućnost, stabilnost i sigurnost su nam sada, nakon četvrt veka briga i pesimizma, potrebniji nego ikada. Naša odluka je svesna ovom predstavom biramo lakoću i nevinost, biramo optimizam", zaključio je režiser mjuzikla Aleksandar Nikolić.

Ljubav i moda, Beba Lončar
Izvor: YouTube

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

plasticar

``Najlepsa zena Beograda``?!?!? Svakom je njegova draga najlepsa,o tome je glupo pricati.....samo da je prirodna,smorih se vise od ovih mojih ``doradjenih``silikonki.....

Dr.Radonjic

Nada Macura br1

Aca

Samo jedna je Beba Loncar, zenstvena, zavodljiva..prelepa..Ne znam zasto , ali su mi zene nekada bile lepse. Danas su sve slicne..bolje reci jednolicne.

SERIJE