• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irska magija u Beogradskoj areni

Ples irskog ansambla "Lord of the dance" održan u sredu uveče oduševio je oko 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni.

Irski ansambl "Lord of the dance"nastupio je u sredu uveče pred oko 10.000 posetilaca u Beogradskoj areni.

Plesni spektakl, koji je poslednjih godina širom sveta videlo oko 50 miliona ljudi, ispraćen je burnim aplauzima i uzvicima, kao i dugom stojećom ovacijom za umetnike na sceni.

Već prvi taktovi poletne plesne muzike pokrenuli su dlanove publike, koliko i hitre noge plesača, nežni glas pevačice i energija dve violinistkinje.

Predstava "Lord of the dance" podeljena je u dva čina, koja obuhvataju deset, odnosno 11 plesova. Radnja prati borbu glavnog lika, Gospodara plesa, protiv mračnog Dona Dorče, koji pokušava da osvoji "Planetu Irsku".

Gospodaru pomaže Mali Duh (beogradskoj publici najzanimljiviji lik). Dimenziju ljubavi i požude predstavi daju Siorsa i Morigan, čarobnica i izazivačica. Priče su zasnovane na drevnom irskom folkloru, sa dozom biblijskih referenci.

Step, balet i tradicionalne igre Gospodara plesa već godinama oduševljavaju publiku širom sveta u rasprodanim dvoranama, što je i bio Fletlijev cilj - umetnik je "Riverdance" napustio, jer je želeo da napravi predstavu većih dimenzija.

Jedini minus cele predstave bio je na račun - beogradske publike, čije je kašnjenje, traženje mesta, konačno sedanje na tuđe mesto i kreiranje opšte konfuzije, obeležio početak šoua.

To nije sprečilo trupu da u oba čina zadivi publiku, čije su reakcije bile primerenije rok koncertu ili utakmici nabijenoj neizvesnošću. Arena se tresla!

Osnivač "Lord of the Dance" je slavni Majkl Fletli, najplaćeniji plesač na svetu, koji je svojevremeno nedeljno inkasirao oko milion i po dolara! Fletli (49), bivši član trupe "Riverdance", osnovao je sopstvenu grupu 1995. godine, a u programu za predstavu "Celtic tiger" citirana je njegova izjava - "plesaću sve do dana svoje smrti".

Noge je osigurao na 40 miliona dolara, i dva puta je obarao Ginisov rekord u stepovanju. Prvi put postigao je 28, drugi put 35 step "udaraca" u sekundi, a trenutni rekord drži Majkl Donelan, sa čak 40.
Čak ga je i ćuran Dastin uvrstio u tekst svoje pesme "Irelande douze points", sa kojom se, doduše, nije proslavio na Eurosongu održanom u Beogradu.

Fletlijeva trupa izašla je na čak tri bisa, a Beograđani su irsku magiju ponovo ispratili aplauzima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE