• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Hari Poter radio pre Hogvortsa?

Početak priče o Hariju Poteru, dug 800 reči, jedno je od retkih književnih dela koja će biti prodata na aukciji u Londonu.

Šta je mali čarobnjak radio, pre nego što je dospeo u školu Hogvorts? Fanovi Harija Potera sada mogu da saznaju ovakve detalje iz pred-nastavka prve knjige, koji je napisala Dž. K. Rouling.

Početak priče o Hariju Poteru, dug 800 reči, jedno je od retkih književnih dela koja će biti prodata na aukciji u Londonu.

Među 13 mini-priča i knjiga nalaze se i dela nobelovke Doris Lesing, spisateljice Margaret Etvud, i scenariste Toma Stoparda.

Svi su oni napisali po jedno "delo" na papiru jedva većem od razglednice, a Dž. K. Rouling bila je izuzetno inspirisana, pa je iskoristila obe strane svog papira.

Organizatori aukcije odbili su da otkriju sadržaj "razglednice" Dž. K. Rouling, koja je nedavno izjavila da neće napisati više nijednu knjigu o Hariju Poteru.

Lesingova je napisala kratku priču o moći čitanja, Stopard malu krimi-priču, a Etvudova je svoju karticu ispisala koristeći robotsku ruku, kontrolisanu pitem kompjutera.

Ove "razglednice" biće ponuđene na aukciji "Koja je vaša priča" 10. juna u Londonu.
Sav prihod od prodaje namenjen je Udruženju pisaca, kao i humanitarnoj organizaciji za borbu protiv disleksije. Priče će zatim biti okupljene u vidu zbirke, koja će se u prodaji pojaviti u avgustu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE