• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja - ovo ne smete propustiti!

Izvor mondo.rs

Pogledajte program manifestacije koja će biti održana 20. maja na čak 67 lokacija!

 Noć muzeja 2017 program Izvor: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac

Manje od deset dana deli nas od 14. Noci muzeja, koja ce biti održana 20. maja pod sloganom "Velike i male revolucije". Prijatelj manifestacije vec 11 godina je mts.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

"Uz ovakve entuzijaste i profesionalce, osecam se veoma prijatno. Svi se trudimo da u svoj rad unosimo i emocije, a kada se pruži prilika da se to radi u ovakvom društvu, nastaju prave stvari. Telekom Srbija dugi niz godina podržava ovu manifestaciju, koja je vec postala tradicionalna, i to nam cini veliku satisfakciju. Pozivam vas da na mts podijumu evocirate uspomene na žurke šezdesetih u Beogradu, i plesom uz evergrin hitove napravite nova, lepa secanja," rekla je Ljubinka Zarubica, direktor Funkcije za marketing i razvoj za privatne korisnike.

Kao i do sada, kupljena ulaznica važi i kao isprava za prevoz od 16 casova do ponoci. Ulaznice u pretprodaji koštaju 450 dinara, na dan manifestacije koštace 500, a deci do pet godina uz pratnju roditelja ulaz je besplatan.

Odaberite zonu!

U Zoni A, posetioci ce izmedu ostalog u Kinoteci saznati sve o našoj glumackoj divi Oliveri Markovic, u Parobrodu ce se upoznati sa tradicionalnom nošnjom Koreje hanbok, pravice fotografije uz pomoc limenki i Sunceve svetlosti i nauciti kako su prevaranti "lecili" ljude vibratoterapijom.

Trolejbusi Beogradom voze vec 70 godina, pa ce u JKP "GSP Beograd" biti obeležen taj jubilej, posetioci Šejh Mustafinog turbea videce Kuran iz 16. veka, a u Muzeju Hemijskog fakulteta ucice o najvecem srpskom hemicaru Simi Lozanicu.

Zona B donosi pricu o igrackama, "Lego" kockicama i pravljenju igracaka u Paviljonu "Cvijeta Zuzoric", duskanje u stilu šezdesetih na mts podijumu na terenima KK Crvena Zvezda, istoriju policije u kazamatima Vojnog muzeja i izložbu o najpoznatijem stanovniku Beo Zoo Vrta Samiju.

Zona C uputice posetioce u sve tajne beogradske lepotice, odnosno zgrade Geozavoda, istorijat romana "Majstor i Margarita" u Ruskom domu, kao i Beogradsku sinagogu koja ce prvi put biti otvorena za posetioce.

U Zoni D, podseticemo se diskoteke Laze Šecera, darova poklanjanih kraljici Nataliji Obrenovic, kao i umetnickoj grupi Mediala koja je obeležila domacu umetnicku scenu.

Zona E donosi pricu o beogradskom krivom tornju, odnosno crkvi Svetog Ante Padovanskog, kako je izgledala nocna smena u drevnom Urgentnom centru saznacete u Muzeju anatomije, dok ce Muzej Nikole Tesle izložiti do sada nevidenu zbirku Teslinih isecaka iz štampe.

Sportski provod ocekuje vas u Zoni F, gde ce u Muzeju FK Crvena Zvezda biti proslavljena 60. godišnjica uspeha u Kupu šampiona, a u prostorijama FK Partizan slavice se dupla kruna crno-belih, osvojena pre sedam decenija. Takode, "Mesto koje je video ceo svet" uputice posetioce u bogatu istoriju Beogradskog sajma.

Noc muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, medu kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva Noc muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za deset godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Simke

Ja imam mesečnu tako da nisam zainteresovan za ponudu. E da ima i neki švedski stočić...

Moro

Vecina nasih muzeja je zatvorena. Treba ih prvo otvoriti pa napraviti noc muzeja.

SERIJE