• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festivali filma i umetnosti u Beogradu

Izvor mondo.rs

Narednih dana ćete imati priliku da vidite zanimljive filmove, umetničke radove, poslušate nastupe raznih muzičara...

  Prvi festival koji vas ocekuje je osmi po redu Festival studenata Univerziteta umetnosti "Festum" koji ce se održati pod sloganom "Kreni na vreme!" od 30. maja do 4. juna u Studentskom kulturnom centru i Kolarcevoj zadužbini. 

Od 2010. godine kada je osnovan, Festival okuplja studente svih umetnickih fakulteta na jednom mestu i pruža im priliku da pojedinacno, ali i kroz medusobnu saradnju stvore umetnicke rezultate i prikažu svoj umetnicki i naucni rad široj javnosti.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Program Festivala ce i ove godine ciniti koncerti klasicne, savremene i džez muzike, izložbe slika, skulptura, crteža i fotografija, kao i revije kostima, pozorišne i filmske predstave, naucne tribine, instalacije i višemedijski umetnicki projekti. Otvaranje festivala pocece tacno u 19:37, ukazujuci na 1937. godinu kada su osnovani prvi fakulteti Univerziteta umetnosti.

Fimovi o Bouviju, Buldožeru, Panti na "Dok'n'Ritam"

U istom periodu, koncert zagrebacke kantautorke Sare Renar i projekcija filma: "Gruvanje: Indijansi koji su izdrmali svet" u režiji Ketrin Bejnbridž otvorice 1. juna drugo izdanje Festivala muzickog dokumentarnog filma "Dok'n'Ritam" u amfiteatru Studentskog grada na Novom Beogradu.

"U prethodnih pet godina muzicki dokumentarci su osvojili 3 oskara. Koncept našeg festivala sadrži bavljenje muzickim dokumentima. Sve ono što ono što su nam ostavili muzicari iz 20 veka dokumentovano je, pa sada imamo i sve više knjiga o rok muzici. Predstavljanje tih knjiga cinice poseban segment festivala pod nazivom Notabuk", rekla je umetnicka direktorka festivala Sandra Rancic na konferenciji za novinare.

SVE O FESTIVALIMA NA JEDNOM MESTU!

Film sa otvaranja festivala "Gruvanje: Indijansi koji su izdrmali svet" donosi pricu o starosedeocima sevrneomareckog kontinenta u istoriji popularne muzike.

Publika ce u tom filmu moci da vidi istinske muzicke ikone kao što su Link Rej, Carli Paton, Robi Robertson, Midred Bejli...

U programu festivala su i ostvarenja o dva legendarna benda sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

"Buldožer" u režiji Varje Mocnik i "No smoking in Sarajevo" Djanluke Lofreda, govore nastajanju i opstajanju popularnih grupa "Buldožer" i "Zabranjeno pušenje". Naravno, tu su i dokumentarci koji su sa velikim uspehom vec prikazivani na svetskim festivalima kao nšto su "Zašto je Dragan napravio orkestar" Nikole Spaica i "Dejvid Bouvi: Neispricana prica" Džona Bruera.

Posebnu pažnju posetilaca festivala izazvace film "Kako je Panta dospeo na kazan" u režiji Marka Cvejica koji govori o dramaticnoj sudbini Nenada pantica, poznatog pod umetnickim imenom Panta Sskilja Nafta, jednog od najpoznatijih vojvodanskih avangardnih pesnika.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE