• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokan: "Terorizam" na Sterijinom pozorju

Izvor mondo.rs

Reditelj Kokan Mladenović "osuo paljbu" po članovima žirija na Sterijinom pozorju zbog odluke da dodeli "kolektivnu nagradu".

 Sterijino pozorje Kokan Mladenoić o odluci žirija Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Sterijino pozorje 62. po redu biće zatvoreno večeras dodelom nagrada publike i žirija, čijem odlukom nisu zadovoljni mnogi.

Žiri festivala u sastavu: Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Popovski, Nikita Milivojević, Isidora Žebeljan i Emina Elor odlučili su jednoglasno da priznanja podele svi učesnici festivala, dok je publika i kritika kao najbolju predstavu ocenila dramu "Na Drini ćuprija" u režiji Kokana Mladenovića.

Ovo je prvi put u istoriji da niko nije dobio nagradu za najbolju predstavu, tekst i glumačke bravure, već su kolektivno nagrađeni učesnici festivala.  

"U svoje lično ime, u ime glumačkog ansambla i svih saradnika bez čijeg kreativnog doprinosa ne bi bilo predstave Na Drini ćuprija, optužujem žiri Sterijinog pozorja u sastavu:Miki Manojlović, Aleksandar Popovski, Nikita Milivojević, Isidora Žebeljan i Emina Elor, da su zarad najvulgarnijih političkih presija, ili neoprostive količine ličnih sujeta, svojim odlukama ponizili sve glumce, reditelje, scenografe, kostimografe, kompozitore, koreografe i samu instituciju Sterijinog pozorja. Ne postoji količina sramote kojom se može anulurati ovaj besmisleni teroristički akt protiv pozorišta i onih koji ga čine", napisao je na svom Fejsbuku Kokan Mladenović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Felipe014

E moj Kokane, kukaš na uticaj politike na kulturu a i sam si duboko ušao u politiku....u čemu je razlika???

SERIJE