• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plesni "Magbet" – premijera u Bitefu!

Izvor mondo.rs

Nova predstava Bitef dens kompanije biće izvedena 4. novembra u 20 časova.

Predstava "Magbet", po motivima Šekspirove drame i u koreografiji Miloša Isailovica, bice premijerno izvedena 4. novembra u Bitef teatru.

"Plesna predstava Magbet, nastavak je repertoarske politike Bitef dens kompanije, koja ima za cilj da publici predstavi nove pravce razvoja plesnog teatra, kroz koreografske inscenacije velikih dela svetske književnosti. Do sada su realizovani Šekspirov 'Otelo', Danteova 'Božanstvena komedija', Molijerov 'Don Žuan', Aristofanove 'Ptice'... Koreografija predstave Magbet poverena je mladom koreografu Milošu Isailovicu, koji je u Bitef dens kompaniji ostvario veliki broj izuzetnih igrackih uloga, a za svoju prvu koreografsku postavku 'Dunjaluk' u produkciji Bitef teatra, dobio je nagradu 'Dimitrije Parlic'," navodi se u najavi predstave.

"Doživljavam 'Magbeta' kao pricu o unutrašnjoj borbi dvoje ljudi. Ljudi sa velikim ambicijama. Cela prica je prožeta ženskim principom, odlucnošcu, ali i manipulacijom. Sve je dozvoljeno u borbi za presto, ili danas u borbi za vlast i visoku poziciju. I na kraju se placa previsoka cena, kraljevstvo je dobijeno u krvi, ludilu i kajanju. Šekspir nas kroz pricu o Magbetu upozorava da ko želi vlast pod svaku cenu nikad nema dobre namere, i spreman je na sve. I upozorava da pazimo na svoje želje i žudnje, jer nam se mogu ostvariti. A na vrhu ostajemo sami, tu duvaju jaki vetrovi, i na toj cistini vidi se sva naša prljavština," navodi koreograf Miloš Isailovic.

U predstavi, pored njega, igraju i Dejan Kolarov, Ana Ignjatovic-Zagorac, Nataša Gvozdenovic, Tamara Pjevic, Jelena Bulatovic, Miona Petrovic i Branko Mitrovic.

Režiju potpisuje Luka Mihovilovic, muziku Draško Adžic, dramaturgiju Jelena Kajgo, kostim Slavna Martinovic a scenografiju Jasmina Holbus. Izvršna produkcija poverena je Jovani Janjic i Vojislavu Kaluderovicu, a foto i dizajn Slavici Dolaševic.

Bitef dens kompanija osnovana je pre osam godina kao prva trupa savremene igre u Srbiji vezana za jednu kulturnu instituciju, i omogucava publici da tokom citave pozorišne sezone prati kvalitetni plesni teatar. Kompanija je realizovala cak 26 produkcija i više od stotinu gostovanja u zemlji i svetu, kao i saradnju sa vodecim regionalnim i evropskim koreografima kao što su Gaj Vajcman, Jasmin Vardimon, Edvard Klug i mnogi drugi. Za "pojasom" ove kompanije nalaze se i 23 nagrade.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE