• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U sećanje na Delču... (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Izložba fotografija u čast muzičara će biti u Ateljeu 212, a ulaz svim posetiocima je besplatan

Izložba fotografija "Krenuo sam davno", posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe U škripcu Milanu Delčiću-Delči (1960-2011), biće otvorena na njegov rođendan 19. novembra (19:00) u beogradskom Ateljeu 212, uz slobodan ulaz za posetioce, u organizaciji Rok muzeja.

Posetioci će u nedelju, u foajeu Ateljea 212, najpre od 19:00 moći da vide fotografije Delče i grupe U škripcu, kao i neke privatne umetnikove stvari. Potom će od 19:30 na Velikoj sceni "Mira Trailović" sastav Magic Bush sa gostom Darkom Grujićem održati besplatan mini-koncert na kome će izvesti odabrane pesme grupe U škripcu i Delčine solo karijere.

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rokenrol scene što je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe U škripcu kao što su "Siđi do reke", "Beograd spava", "Nove godine" i "Koliko imaš godina", kao i u njegovim solo pesmama "Hajde lagano", "S' jezikom u usta" i "Dobro je".

Sa grupom U škripcu snimio je albume "Godine ljubavi" (1982.), "O je!" (1983.), mini-album "Nove godine" (1983.), "Budimo zajedno" (1984.) i "Izgleda da mi smo sami" (1990.). Po raspadu matičnog benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom Sklekovi snima albume "Delča i sklekovi" (1994.), "S' jezikom u usta" (1994.) i "Krenuo sam davno, ne sećam se gde" (2003.).

Preminuo muzičar Milan Delčić-Delča

Delča je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd "U ime zakona" (1991.) i koscenarista televizijskog filma "Ne skreći sa staze" (2003.). Bio je autor pozorišnih komada "Hari ne putuje vozom", "Kraljevo blago" i "Radmilo gnusni i Radmila pogana" i TV emisije "Dr. Maksimilijan Mrmor".

Delča Hajde lagano
Izvor: YouTube

Delča Siđi do reke
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE