• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Instagram fotografija mlade umetnice

Izvor mondo.rs

Naša umetnica će predstaviti fotografije nastale tokom godina provedenih na Brionskim ostrvima

Umetnica Dea Cvetković predstavlja izložbu fotografija "Brion Diaries" koja će se otvoriti u četvrtak 30. novembra u 19 časova u Marsh Open Space galeriji (Cetinjska 15).

"Fotografije su nastajale tokom leta 2013 - 2017. godine na Brionskim ostrvima i inicijalno su bile objavljivane na mom Instagram profilu. Na dodavanje filtera na fotografije uticalo je moje tadašnje raspoloženje, doživljaji i razumevanje mesta, situacija i ljudi koji se na njima pojavljuju", istakla je autorka fotografija i dodala:

"Ova izložba je i moj pokušaj da svoje brionske dane sačinjene od retro enterijera, socijalističke arhitekture, antičkih ruševina, golf terena, jelena i zebri, borovine, noćnih kupanja, pozorišnih predstava, kašnjenja na poslednji trajekt, gemišta, mamurluka, međimurskih pita i austrougarskih štrudli u kafeu hotela Neptun - pretočim u kolaž koji bi predstavljao moju verziju Briona danas."

Njen rad je prokomentarisala i istoričarka umetnosti Ana Simona Zelenović.

"Posmatrajući fotografije javlja se kombinacija osećaja nostalgije i uživanja. Kao da su pred nama kadrovi nekog filma, delići stvarnosti koje nismo u mogućnosti da spojimo u celovitu sliku odnosno film. Osećaj nostalgije izazvan je kako atmosferom na fotografijama, tako i čežnjom za celinom koja nije doživljena, već se posmatra posredno, iz ugla autorke. Kada su motiv fotografije ljudi, one gotovo nikada ne govore o njihovim emocijama, već gotovo isključivo o atmosferi mesta i radnje ili emocijama autorke. Duboko ličan ton ovih fotografija vidljiv je u svesnoj ili nesvesnoj potrebi da zamislimo osobu sa druge strane objektiva. Ne osećamo se kao voajerke/ri, ali se osećamo kao da zalazimo u tuđ intiman svet emotivnih mentalnih i estetskih utisaka. Sa druge strane medijum Instagram fotografija nam pruža olakšavajući osećaj da je ovaj dnevnik ipak deo javne sfere dostupne za znatiželjne posmatračice/če", rekla je ona.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE