• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moj Istok" finskih umetnika

Izložba "Pomešani svetovi-moj Istok" dvanaest mladih umetnika iz Finske otvorena je u utorak uveče u galeriji Doma omladine.

Izložba "Pomešani svetovi-moj Istok" dvanaest mladih umetnika iz Finske otvorena je u utorak uveče u galeriji Doma omladine.

Dok se napolju zagrevao "veliki miting podrške", stigao je i poslednji rad, umetnice Johane Nevalainen, "izgubljen" u prevozu i carinskoj proceduri. Taman na vreme, da bi našao mesto na otvaranju izložbe. Šta kaže Vladan Jeremić?



Izložba je deo kulturne razmene pod nazivom "Pomešani svetovi", dok je tema finskog predstavljanja u Beogradu "Moj istok": "Kroz slike, fotografije, skulpture i umetničke instalacije, mladi umetnici na svoj način iskazuju želju finskog naroda da budu deo Zapada, ali i da žude za slovenskim romantizmom", rekla je Tanjugu jedan od inicijatora razmene između mladih umetnika Srbije i Finske, slikarka Jelena Zagorčić.

Ideja za za ovu izložbu potiče još iz 2005. godine kada su grafičar Mihajlo Stanisavac i Zagorčićeva upoznali u Diseldorfu dvoje umetnika iz Finske - Katri Mononen i Jarno Vesala.

Usledila je, prošle godine, izložba 16 umetnika iz Srbije i Crne Gore u finskom gradu Tampereu, da bi sada njihovi umetnici bili gosti Beograda, a sve je rezultat njihove saradnje i inicijative.

Izložba u galeriji Doma omladine traje do 10. avgusta.

(Tanjug/Vela Veljković/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE