• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Marine Abramović u BG posle 44 godine!

Izvor mondo.rs

Konceptualna umetnica Marina Abramović organizovaće retrospektivnu izložbu u beogradskom Muzeju savremene umetnosti u septembru 2019. godine. Poslednji put je samostalno izlagala u Beogradu 1975. godine.

Ova vest objavljena je na sajtu Vlade Srbije, gde je saopšteno da je premijerka Ana Brnabić lično učestvovala u dogovoru sa Marinom Abramović.

Prema dogovoru, izložba renomirane umetnice biće otvorena u septembru 2019. godine i trajaće do januara 2020. godine, što će biti svojevrstan povratak Marine Abramović u Srbiju, gde je poslednji put samostalno izlagala 1975. godine.

Pregovori sa Marinom Abramović započeti su pre više meseci, a završeni tokom posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić Kraljevini Norveškoj u novembru 2017. godine.

Predsednica Vlade Ana Brnabić lično je pozvala Marinu Abramović da ponovo, posle mnogo godina, izlaže u Srbiji kako bi i domaća publika imala priliku da se upozna sa njenim radom.

Kao rezultat pregovora, retrospektivna izložba "Čistač", koja će biti postavljena u svega sedam gradova u Evropi, nakon Stokholma, Kopenhagena, Osla, Bona, Firence i poljskog grada Toruna, završiće se u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Izložba će sadržati crteže, slike i instalacije nastale tokom cele karijere Marine Abramović, uključujući i period stvaranja u Beogradu, tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

Izložba Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu još jedna potvrda nove kulturne politike koju negujemo. Kultura je jedan od stubova razvoja uspešnog društva, razvoj kreativnog mišljenja, poštovanje i razumevanje različitosti i Vlada Srbije će nastaviti da joj posvećuje posebnu pažnju, istakla je Ana Brnabić.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajronmen

Ma nisi ni sad trebala dolaziti...vozi "kuci"

Cici

Sektejšn

Tomaš

Srbija je postala običan cirkus. A, mislim da znamo ko je nastupao u njima. I ko je isti, dovodio te iste tu da nastupaju. Zvučalo bi kao makaze, ako bi mi bio začepljen nos.

SERIJE