• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dom Bernarde Albe" u Narodnom pozorištu

Izvor Tanjug

Premijera komada po Lorkinom tekstu biće u četvrtak u nacionalnom teatru.

 Dom Bernarde Albe Narodno pozorište premijera Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Premijera predstave "Dom Bernarde Albe", nastale po delu Federika Garsije Lorke u režiji Ane Grigorovic, zakazana je za cetvrtak na sceni Raša Plaovic Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je u našem nacionalnom teatru.

Naslovnu ulogu oživece na sceni Narodnog pozorišta Dara Džokic, dok je ostala ženska podela rasporedena na Svetlanu Bojkovic, Zlatiju Ocokoljic Ivanovic, Dubravku Kovjanic, Zoranu Becic, Slobodu Micalovic, Suzanu Lukic, Radu Ðuricin i Saru Vuksanovic...

Rediteljka predstave napominje da ima posebno raspoloženje pred predstavu, jer je rec o njenom prvom angažmanu u Narodnom pozorištu.

"Svi mi iz pozorišta znamo da je "Dom Bernarda Albe" klasik. Za to delo se može reci da ni po cemu nije savremeno i to je za mene bilo polazište pri samom pristupu komadu. Istraživala sam šta je to u tekstu što se tice nas danas", kazala je Grigorovic.

Ona je istakla da komad ima jednostavan zaplet.

"Nakon smrti oca, majka Bernarda Alba zatvara svoje kceri na osam godina da bi ih zaštitila od zlih muškaraca. To pokrece niz zapleta unutar porodice koji dovode do njenog uništenja. Kada gledamo iz današnje vizure na tu situaciju, ona nam se cini neverovatnom u doba svih seksualnih sloboda. Medutim, mene je intrigirao motiv Bernarde Albe da zatvori te cerke", kazala je Grigorovic.

Svetlana Bojkovic je naglasila da joj se dopao rediteljkin koncept, mada ga nije na pocetku shvatila do kraja.

"Bilo je dosta naporno pripremati ovu predstavu, jako sam stroga prema predstavama u kojima igram, ali i kao takva mogu da kažem da smo odradili dobar posao", kazala je Bojkovic.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE