• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petrijin venac" uskoro i na pozorišnim daskama

Izvor mondo.rs

U pozorištu Atelje 212 počele su probe predstave "Petrijin venac", po čuvenom romanu Dragoslava Mihailovića, a u dramatizaciji Mile Mašović Nikolić i režiji Bobana Skerlića.

Pre 38 godina čuveni reditelj Srđan Điđa Karanović snimio je film "Petrijin venac", po mnogima jedan od njegovih najboljih, o teškom i tragićnom životu žene iz malog rudarskog mesta u Srbiji, koja se tri puta udavala...

Petriju je glumila sjajna Mirjana Karanović, koja je, uz celu filmsku ekipu, potpuno dočarala težak život na selu i patnje nesrećne žene.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, sada će zaživeti i na pozorišnim daskama, jer su u Ateljeu 212 u toku probe za predstavu.

U ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije - mlade, gradske i Petrije udovice - univerzalna je priča o ženi koju gnječi patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane - ne i da mu se suprotstavi.

Scenograf predstave je Gorčin Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, a scenskim govorom se bavi Radovan Knežević.

U glumačkoj ekipi su Jovana Gavrilović, Marta Bjelica, Milica Mihajlović, Ivan Marković, Igor Đorđević, Tihomir Stanić, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević.

Premijera "Petrijinog venca" planirana je za 24. novembar na Sceni "Mira Trailović".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE