• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čarobna Milena" - izložba koju ne smete propustiti

Izvor mondo.rs

Više od 40 dela jedne od najvećih srpskih umetnica izloženo u Domu Jevrema Grujića, izložba traje do marta sledeće godine.

U Domu Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17, otvorena je izložba jedne od najvećih srpskih slikarki Milene Pavlović Barili, pod nazivom "Čarobna Milena". Izložba će trajati do 31. marta 2019. godine.

Izloženo je više od 40 dela jedne od najpoznatijih srpskih slikarki. Milenini autoportreti, portreti njenih roditelja i poznatih ličnosti, enigmatske i fantastične kompozicije i ilustracije za prestižne modne časopise, kao i modne kreacije inspirisana Milenom, predstavljaju život delikatne mlade žene – intrigantne slikarke i pesnikinje koja je obeležila ne samo srpsku, već i svetsku umetničku scenu.

Izložena dela ustupljena su iz Fondacije Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili u Požarevcu i Galerije Matice srpske u Novom Sadu. Izložba je organizovana u saradnji sa Fondacijom Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili u Požarevcu, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija među kojima je i Telekom Srbija.

Izložbom "Čarobna Milena", Dom Jevrema Grujića, Muzej istorije, umetnosti, diplomatije i avangarde, ističe značaj i ulogu srpskih žena umetnica i njihov uticaj na evropsku i svetsku umetničku scenu na kojoj je Milena Pavlović Barili bila zvezda.

Radno vreme Doma Jevrema Grujića kada se može posetiti izložba je četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 časova i subotom i nedeljom od 11.00 do 16.00 časova, sa vođenim turama na svakih sat vremena.

Ovom izložbom Dom Jevrema Grujića nastavlja projekat "Velikani srpskog slikarstva", u okviru koga su u proteklom periodu organizovane izložbe Uroša Predića, Petra Lubarde i Paje Jovanovića.

Pogledajte i video o drugoj velikoj slikarki iz naše zemlje, Nadeždi Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE