• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tehno žurka u Filharmoniji!

Izvor mondo.rs

Beogradska filharmonija će vas uvesti u atmosferu mračnog tehno kluba.

 Filharmonija tehno žurka Beograd Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija prave koncertnu tehno žurku, u petak 23. novembra (Kolarac, 20c). Centralno delo na programu je kompozicija "Ludnice" Tomasa Adeza, koja u jednom delu publiku vodi u atmosferu mracnog tehno kluba. Uvod u ovu žurku je "Mala nocna muzika" Mocarta, a potom nastup Sergeja Krilova, jednog od najboljeg violiniste sveta.

"Ludnice" savremenog britanskog autora Tomasa Adeza, odvode nas na mracnu stranu kraja 20. vekaživot u megalopolisima i tehnožurke u velikim klubovima, sa svim porocima koji ih prate. Šef-dirigent Gabrijel Felc, priprema za filharmonijsku publiku nešto sasvim posebno – održace veliko koncertno predavanje:

"Na samom koncertu govoricu o ’Ludnicama’, i uoci svakog stava objasnicu kroz konkretne primere šta je kompozitor želeo muzikom da kaže. Kao šef-dirigent ovog odlicnog orkestra, smatram da je veoma važno da ne izvodimo samo muziku iz prošlosti. Bar jednom godišnje želim publiku da odvedem na uzbudljivo putovanje kroz fantasticne primere iz savremene muzike, a verujem da ce se ovo delo izvoditi i za sto godina", rekao je Gabrijel Felc.

Tehno stav "Ecstasio" bice poslastica i za ljubitelje TV serija koji ce ga prepoznati iz popularnog "Mocarta u džungli". Dok je radio na orkestraciji ovog stava, kompozitor je doživeo je napad panike, uz simptome slicne onima koje izaziva upotreba ekstazija, misleci da preživl?ava srcani udar. U izvodenju ove neobicne kompozicije, perkusionisti Beogradske filharmonije ce pogotovo imati puno posla – pored uobicajenih udaraljki, oni ce svirati na kravljim zvonima, konzervama, lavorima, loncima, a koristice i noževe i viljuške.

SPEKTAKL Filharmonije na Ušcu! (FOTO, VIDEO)

U neobicnoj kombinaciji sa "Ludnicama", najpopularnija Mocartova kompozicija "Mala nocna muzika" i Drugi koncert za violinu i orkestar Prokofjeva sa maestralnim virtuozom Sergejom Krilovim, pozivaju slušaocena istraživanje mracne strane filharmonijskog ciklusa Mrakobes. Radoznala publika može kupiti sto ulaznica za stajanje sat vremena uoci koncerta, odnosno od 19 casova na biletarnici Kolarca.

Podsetite se kakav spektakl je Filharmonija napravila na Ušcu ove godine:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE