• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suze Dragana Bjelogrlića za "ćaleta" (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Marko Nikolić sahranjen je na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Ovako su se kolege i prijatelji oprostili.

Bard srpskog glumišta, prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Marko Nikolić, preminuo je na samom početku ove godine i iza sebe ostavio porodicu, prijatelje, kolege i mnogobrojne obožavatelje njegovog rada.

Glumac je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a na večni počinak su ga ispratili porodica, brojne kolege i prijatelji.

Jedan od njih je i Nikolićev prijatelj s kojim je godinama pecao i koji je na sahrani rekao: "Iako su ga mnogi poznavali, ja sam ga poznavao najbolje, jer sam provodio sate ćuteći s njim na čamcu".

ISPRAĆAJ LEGENDE

Ranije je u Narodnom pozorištu u Beogradu održana komemoracija, na kojoj su Nikoliću prisutni odali počast minutom ćutanja.

"Marko, beskrajno hvala", poručila mu je na samom početku upravnica pozorišta Ivana Vujić, a glumac Boris Pingović mu se obratio sa "Dragi moj Mare, dragi druže, dragi namćore..." i ispričao kako je Nikolić vlasnik jednog od najvećih lapsusa izgovorenih na sceni Narodnog pozorišta kada je u predstavi "Derviš i smrt" u govoru jadikovanja na preminulim bratom, umesto "na put s kojeg se niko ne vraća", rekao - "na put s kojeg se rijetko ko vraća", misleći na smrt.

MONDO KOLUMNA: Marko Nikolić - svi ga znate kao Gigu Moravca!

"Voleo bih da si ti jedan od tih rijetkih, iako znam da je nemoguće. Zbogom do novog viđenja", istakao je Pingović.

I druge kolege i prijatelji su se potom oprostili od Marka.

"Nemoguće da sva ta ljubav, svo to prijateljstvo, sva ta energija, svi ti koraci nestanu. Otišao je u neku tišinu, kao što je i umeo, i mislim da će se vratiti", rekla je njegova dugogodišnja prijateljica i glumica Dobrila Stojnić.

Glumica Ljiljana Blagojević mu je poželela da sada peca na nebeskom Dunavu.

"Dobri naš, Marko. Lider na sceni, lider u pozorišnom klubu, okružen prijateljima koji jedva da dišu dok on govori. Nije štedeo na talentu, dobroti, smislu za humor, autoironiji... Njegov Giga Moravac bio je najpopularniji među 22 miliona Jugoslovenima. Neko kome su se do poda klanjali zbog pozorišnih čarolija, uloga u filmovima i serijama. Staće na trenutka Ibar voda, nikud neće žuriti. Ako postoji raj, onda postoji i nebeski Dunav i nebeski brod vezam u nekoj nebeskoj marini i Marko koji tamo sedi zasluženo kao svoj na svome. Hvala ti na svemu prijatelju, učitelju, brate...", rekla je glumica.

"Radili smo mnogo i voleli smo se kao dva stara druga. Nisam ni sanjala da ću stajati ovde i govoriti sve lepo o tebi a da tebe nema. Verujem da se tvoja energija širi svuda do svake ove galerije. Putuj i ponesi moj pozdrav, Mare moj, i znaj da si ostavio traga", poručila je Svetlana Ceca Bojković svom partneru u mnogobrojnim glumačkim poduhvatima.

"Bolji život" je bio srećan život! (ANKETA)

"Dragi Marko, teško je oprostiti se sa tobom danas. Pre samo mesec dana vraćali smo se kući, entuzijastično si pričao o svom brodu, šta treba uraditi, kako ćeš ga sređivati... a pred ulazak rekao si: Vidimo se... Nismo se videli...", jedva je izgovorila glumica Gorica Popović.

Za kraj se prisutnima kroz suze obratio glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, kojem je Marko Nikolić bio televizijski tata.

"Pet godina smo snimali 'Bolji život' i nakon toga sam i nastavio da ga zovem ćale, a on mene sine. U svojoj poslednjoj ulozi on seda na brod i odlazi na put s kog se neće vratiti. To je bila uloga napisana za njega. Bio je umoran, jedva je hodao. Brod je otplovio u suton. Kada je završio, tiho je rekao: 'Eh, što nisam sada otplovio'. Mare, ja te vidim sada na tom brodu kako ploviš ka mirnim lukama za kojima is tragao celog svog života. Želim ti da se možda sretnemo na tom brodu jednog dana, ja pričam i nerviram te, onda ti uzmneš gitaru, pa zapevamo. Do tada, mnogo ćeš mi nedostajati, dobri moj ćale, dobri Gigo".

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Nezaboravnu televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom Gige Moravca u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990. godine), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji "Vuk Karadžić".

Pamtićemo ga i po ulogama u "Partizanskoj eskadrili", "Petrijin venac", "Šesta brzina"...

Zbogom Gigo...


Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Laka mu zemlja...

Milan Sd

Tuga!Kao neko iz naše porodice da je otišao...Neka ti je večna slava...

mile

nek ti je vecna slava Gigo andjeli s tobom

SERIJE