• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabel Faust i BF na Kolarcu

Beogradska filharmonija i violinistkinja Izabel Faust nastupiće 14. novembra u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, najavljeno je iz BF.

Beogradska filharmonija i violinistkinja Izabel Faust nastupiće 14. novembra u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, najavljeno je iz BF.

Koncert Beogradske filharmonije sa violinistkinjom Izabel Faust, pod vođstvom dirigenta Tomasa Zanderlinga, biće održan 14. novembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, najavljeno je iz Beogradske filharmonije.

Pod vođstvom dirigenta Tomasa Zanderlinga, biće izvedena uvertira iz Vagnerovog dela "Majstori i pevači", Šumanov Koncert za violinu i orkestar u de molu i Šostakovičeva Simfonija broj pet.

Tomas Zanderling sin je čuvenog dirigenta Kurta Zanderlinga, a nastupao je sa nekim od najboljih orkestara Beča, Londona, Berlina, Moskve. Stalni gost dirigent Nacionalne ruske filharmonije i Nemačke državne opere u Berlinu, takođe je ostvario veliki broj
snimaka za koje je dobio međunarodna priznanja.

Dirigovao je Ruskim državnim orkestrom, a tokom sledeće sezone Zanderling će za Naksos snimiti kontroverznu i do sada neizvedenu operu Šostakoviča "Orango", za koju kažu da će baciti potpuno novo svetlo na kompletno stvaralaštvo i život tog kompozitora.

Violinistkinja Izabel Faust je sa 18 godina osvojila prvu nagradu na međunarodnom takmičenju "Leopold Mocart" u Augzburgu, a nakon toga je nastupala sa orkestrima Minhena, Londona, Praga, Pariza i sa dirigentima kao što su Jehudi Menjuhin, Dejvid Štern i Marko Letonja.

Sa Beogradskom filharmonijom nastupila je u prošloj sezoni, kada je izvela Violinski koncert Stravinskog.

Izabel Faust svira na Stradivarijusovoj violini iz 1704. godine, koja je zbog toga što je nakon 100 godina pronađena na starom tavanu, nazvana Uspavana lepotica.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE