• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rough guide to Amsterdam" u Domu omladine

U okviru programa "Grad gost", Dom omladine Beograda organizuje od 28. do 30. novembra Festival nove kulture Amsterdama

U okviru programa "Grad gost", Dom omladine Beograda organizuje od 28. do 30. novembra Festival nove kulture Amsterdama ("A Rough Guide to Amsterdam") s ciljem da beogradskoj publici predstavi najnovije tendencije u kulturi ovog holandskog grada.

Ambasador Holandije u Beogradu Ronald Van Dartel, podsetivši da je pre dve godine u Holandiji bio organizovan " A Rough Guide to Belgrade", naglasio je značaj tog projekta za razmenu znanja i dodao da je kontakt među ljudima osnovna vrednost Evrope.

Učesnici ove manifestacije biće najznačajniji mladi stvaraoci iz oblasti muzike, pozorišta, vizuelne umetnosti, novih medija i filma.

U okviru muzičkog programa predstaviće se najveća holandska pop atrakcija Room Eleven, koja će svojim koncertom u Domu omladine zvanično otvoriti ovaj festival.

Pored njih, 29. novembra nastupiće i sastav Aux Raus, kome će parirati sada već afirmisani beogradski četverac Banana Rave.

Kada je reč o pozorištu, nastupiće Edit Kaldor sa performansom "Point Blank" i pozorišna trupa "Maks", izvodeći predstavu "The Raised Finger" u režiji Jetsea Batelana.

U okviru festivala biće prikazani filmovi "Nebo nad Holandijom" reditelja Rolfa van Eijka i "Skin" reditelja Hanroa Smitsmana, koji se bave kontroverznim političkim okolnostima - ubistvom reditelja Teo Van Goga i neonacističkim pokretom u Holandiji.

Biće predstavljen i izbor najboljih video radova iz kolekcije Holandskog instituta za medijsku umetnost, radovi nastali tokom radionice holandske grafičke dizajnerke Anelis de Vet sa domaćim umetnicima i radovi fotografa Marka Nozemana pod nazivom "Portreti mladih u Srbiji".

Tokom festivala biće organizovane debate i radionice koje će se baviti aktuelnim političkim temama u svetu, ali i odnosima Holandije i Srbije u svetlu evropskih integracija, uz učešće vodećih ljudi iz politike i medija iz Amsterdama i Beograda.

Programi festivala održavaće se u Domu omladine, Centru za kulturnu dekontaminaciju, Magacinu u Kraljevića Marka, Kulturnom centru Beograda, Art bioskopu.

Ovaj festival je partnerski projekat kulturnih centara iz Amsterdama - "De Bali" i "Melkveg" i beogradskog Doma omladine, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za kulturu Srbije, Sekreterijat za kulturu Beograda i Ministarstvo inostranih poslova Holandije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE