• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Violinistkinja Midori 29. novembra na Kolarcu

Japanska violinistkinja Midori, zvezda svetske muzičke scene će 29. novembra u okviru svoje svetske turneje nastupiti u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Japanska violinistkinja Midori, zvezda svetske muzičke scene će 29. novembra u okviru svoje svetske turneje nastupiti u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Japanska violinistkinja nastupiće u pratnji pijaniste Čarlsa Abramovića, a na programu koncerta, prvog u novoj sezoni ciklusa "Velikani muzičke scene", biće dela Baha, Betovena, Šumana i Forea.

Midori je rođena u Osaki u Japanu. Violinu je počela da uči u najranijem detinjstvu sa svojom majkom. U četvrtoj godini dobila je prvu violinu, a tri godine kasnije imala je prvi javni nastup, izvodeći Paganinijev "Kapris".

S jedanaest godina, 1982. godine, pozvana je da kao gost iznenađenja dirigenta Zubina Mehte nastupi na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Njujorške filharmonije.

Generalni sekretar Ujedinjenin nacija Ban Ki Mun 21. septembra prošle godine proglasio je Midori za ambasadora mira.

Ovo visoko priznanje Midori je primila zajedno s pijanistom i dirigentom Danijelom Barenbojmom, jordanskom princezom Hajom i književnikom Paulom Koeljom.

Čarls Ambramovič karijeru gradi kao klavirski saradnik i kamerni muzičar kroz nastupe s vodećim instrumentalistima i pevačima.

Među njegovim stalnim saradnicima su Midori, Sara Čang, Viktorija Mulova, Kim Kaškaškijan, Džefri Kener, Robert Mek Dafi. Stalni je gost na festivalima u Berlinu, Vankuveru, Dubrovniku i u gradovima širom SAD.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE