• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju Aprilski susreti

Izvor mondo.rs

Svi programi su besplatni, uživajte u stvaralaštvu mladih umetnika!

 Aprilski susret 2019 Izvor: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac

Aprilski susreti su tradicionalna godišnja manifestacija Studentskog kulturnog centra Beograd, festival aktivnih višednevnih multidisciplinarnih događanja koja okupljaju u isto vreme i na jednom mestu veliki broj, pre svega mladih umetnika.

Festival počinje 1. i trajaće do 4. aprila.

Studenti umetničkih fakulteta različitih profila i ove godine će pokušati da kroz niz aktivnosti -- izložbi, književnih razigravanja, video radova, razgovora, performansa, novih teatarskih formi, koncerata, radionica, instalacija u prostoru i koreografskih improvizacija, isprate ideju vodilju festivala "Telo kao instrument - pokret kao inspiracija", sa ciljem prevazilaženja klasičnih granica u umetničkom stvaralaštvu.

"Ove godine imaćemo priliku da vidimo najbolje radove i nastupe studenata redovnih i master studija Instituta za umetničku igru iz Beograda koji su odgovorili na zadatu temu profesora - 50 godina od festivala Vudstok i hipi pokreta sa sloganom "Let the sunshine in". Manifestacija će početi tradicionalnim performansom studenata Instituta ispred Studentskog kulturnog centra. Tokom trajanja Aprilskih susreta održaće se i otvoreni master klasovi savremene igre koje će voditi Mačej Kuzminski (Poljska), gostujući profesor Instituta. Radionica Vere Erac - 'Biti stvarno živ i živa na sceni' koja se zasniva na primeni praktičnih znanja iz psihologije kreativnosti i telesne psihoterapije na savremenu izvođačku umetnost, otvoriće neke nove vidike mladim umetnicima," saopštili su organizatori.

"Svi segmenti Aprilskih susreta - od osnivanja do danas, imaju pre svega jedinstven edukativni karakter za brojne generacije mladih, koje su otkrivale i razvijale svoje veštine i talenat i oprobavale se u raznim umetničkim oblastima. Ovo će biti prilika da se publika upozna sa radovima mladih ljudi, čije vreme tek dolazi. Svi programi u okviru Aprilskih susreta su besplatni, pa vas pozivamo da i vi budete deo ove festivalske priče," saopštio je SKC.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE