• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje festival "Pazi šta čitaš"

Izvor MONDO/Tanjug

U Kombank dvorani predstaviće se 54 institucije.

 Pazi šta čitaš festival Kombank dvorana Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Festival humanistike, kulture i umetnosti "Pazi, šta citaš", u organizaciji HERAedu iz Beograda, bice održana od 23. do 25. maja u Kombank dvorani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Tokom trodnevne manifestacije bice predstavljeno 30 programa, a u celom projektu ucestvuju 54 institucije, medu kojima su izdavacke kuce, instituti, muzeji, biblioteke, fakulteti, što ovaj festival cini jedinstvenim dogadajem.

Povezane vesti

Gosti festivala osim onih iz Srbije bice i poslenici kulture iz Banjaluke, Kotora i Petrovca na moru.
Festival koji se održava cetvrtu godinu proucava godišnju izdavacku produkciju Srbije, sistematizuje, vrednuje, afirmiše i pruža na

uvid javnosti najznacajnije knjige kao važan segment kulturne baštine Srbije.

Osim toga, ova manifestacija okuplja akademsku publiku koja u prostoru rezervisanom za festival može da nade 800 najznacajnijih knjiga svrstanih u 10 obasti: istorija, sociologija, filozofija, psihologija, ekonomija, lingvistika, arhitektura i dizajn, vizuelne i scenske umetnosti, muzika i slobodno vreme.

Publika ce imati prilke da pogleda fotodokumentarna izložbu stare i retke knjige: Iz riznice pravoslavne crkve u Kotoru,
Prvog dana festivala, u cetvrtak, odmah posle svecanog otvaranja u 12 casova, bice dodeljene nagrade u tri kategorije: za knjigu koja ima trajnu vrednost ili ostvaruje važan naucni doprinos, za knjigu koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi i za vredno reprint izdanje knjige cija vrednost i aktuelnost odoleva vremenu.

U konkurenciji za nagrade ravnopravno ucestvuju knjige izdavaca, fakulteta, biblioteka, muzeja i instituta.  Predsednik žirija je prof. dr Aleksandar Jerkov.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE