• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li gde će biti "rame uz rame"?

Izvor MONDO/Tanjug

Rade Šerbedžija i Baka Prase zvezde iste manifestacije!

 Baka Prase nastup Belef 2019 Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Pod sloganom "DoLETI" u srpskoj prestonici će od 21. juna do 7. jula biti održan 28. Beogradski letnji festival (BELEF) na kome će biti održano dvadesetak kulturnih programa među kojima su izložbe, pozorišne predstave, koncerti, predstave za najmlađe i plesni performansi.

Otvaranje festivala obeležiće predstava "Antigona - 2000 godina kasnije", u Hangaru Luke Beograd, u izvođenju pozorišta Ulišes u kojoj jednu od glavnih uloga tumači doajen glumišta Rade Šerbedžija, koji posle skoro tri decenije nastupa pred domaćom pozorišnom publikom.

Osim toga, na dan otvaranja festivala u Francuskom kulturnom centru od 19 sati biće predstavljena izložba fotografa Kristijana Antolovića iz Irske, dobitnika brojnih nagrada, dok će na svečanom zatvaranju 7. jula nastupiti Marko Hatlak bend sa specijalnim gostom, Vlatkom Stefanovskim.

Takođe, mlade posetioce festivala očekuje i muzičko-scenski nastup popularnog jutjubera Bogdana Ilića, poznatijim kao Baka Prase.

Direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović je rekao da se ove godine BELEF vraća na velika vrata, da je još više modernizovan i da je za posetioce pripremljen raznovrstan program. Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je rekao da je BELEF jedna od mlađih manifestacija, ali ne i manje bitna.

"Ove godine Sekretarijat za kulturu, odnosno Grad Beograd je opredelio 15 miliona dinara za organizaciju i održavanje ovog festivala, a Ministarstvo kulture 500.000", dodao je on.

Umetnički direktor BELEF-a Aleksandar Saša Ilić je rekao da taj festival ove godine traje kraće, ali da to ne znači da nije pripremljen širok spektar programa.

U muzičkom delu programa festivala biće održan koncert jednog od najkvalitetnijih Queen tribute bendova - Queen Symphony show, prepodnevni koncert kompozitorke Vere Milanković u izvođenju hora Dečjeg kulturnog centra, koncert Wien Symphony Salonorchester iz Beča, koncert popularnih Mostar Sevdah reunion, koncert sastava Old Hat Orchestra sa solistima Dragoljubom Bajićem, Ljubicom Vraneš i Marijom Jelić, kao i nastup violiniste Ilije Marinkovića.

Osim pozorišnih predstava, posetioci festivala imaće priliku da vide umetnički performans "Svetlosni kodovi" u izvođenju teatra Mimart koji će ove godine predstavljati Srbiju u Plovdivu.

Performans francuskih umetnika, sa nazivom Hepi Manif - vesela plesna promenada biće predstavljena na Kalemegdanskom i Tašmajdanskom parku.

Na festivalu će biti izveden i performans izraelske umetnice Merav Dagan.

Za najmlađe će na platou ispred Vojnog muzeja biti održana predstava Crvenkapa po tekstu i režiji Sonje Knežević, a na istom mestu biće prikazana i predstava Legenda o hrabrosti - klasični teatar za decu sa elementima akrobatike.

Na konferenciji je govorila i predsednica Odbora festivala Jasmina Trumbetaš.

"Trudili smo se da zadovoljimo ukuse, ali da program bude raznovrstan i da obuhvata različite žanrove...nadam se da će ovaj izabrani program naići na odobravanje publike, ne samo publike koja voli ovakvu vrstu programa nego i one kritičke publike", rekla je ona.

Ulaznice za sve programe na BELEF-u moguće je nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

U toku je opšta relativizacija!!!

mali mrav

Juce sam cuo u jutarnjem programu jedne televizije kada su objasnjavali sta ce sve biti i njega pomenuli,nisam mogao da verujem da njega dovode tamo na takvu manifestaciju. :P Mislim mnogo toga me ne cudi,ali ovo je vec preterivanje. :P A taj sto organizuje BELEF i davao intervju sa takvim je odusevljenjem najavio doticnu osobu da je strasno.

Roki Ramboa

Zao mi je na koga se nasa deca ugledaju. Vise su pogledali njegovih klipova u kojim psuje i izigrava ***ota nego sto su procitali knjiga. Taj momak truje decu psovkama i glupostima!

SERIJE