• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekli su joj da neće uspeti - danas je MILIJARDERKA!

Izvor mondo.rs

Znate li koliko njih je autorki knjiga o Hariju Poteru reklo - "ovo ništa ne valja"? Mi znamo, pročitajte i vi!

Nema ljubitelja knjige koji ne zna ko je Dž. K. Rouling, žena čiji je serijal o Hariju Poteru jedan od najvećih uspeha književnosti svih vremena.

Roulingova je, zahvaljujući Hariju Poteru, ali i drugim knjigama koje nastavlja da piše, danas "teška" skoro MILIJARDU dolara.

Ideju je, kako je rekla u jednom intervjuu, dobila sasvim slučajno, u vozu. Nije prethodno razmišljala o magiji, "nevidljivim" školama, obračunu dobra i zla, sportu koji se igra na metlama, samo joj je na pamet pala rečenica - "dečak koji ne zna da je čarobnjak odlazi u školu za čarobnjake." U tom trenutku, vozila se vozom od Mančestera do Londona.

"Dok sam stigla do kuće, imala sam celu ideju razvijenu u glavi. Sećam se da nikada u životu nisam bila toliko uzbuđena," rekla je ona Opri Vinfri 2010. godine.

Serijal je nastavila da piše, usput, na papirićima po kući, i pet godina joj je trebalo da ga pretvori u pravi rukopis, koji je zatim slala izdavačima.

Odbio ju je jedan.

Pa drugi. Pa treći.

I tako redom, ukupno njih 12 su poslali Roulingovoj pismo u kojem su joj se zahvalili na ponuđenom rukopisu, "u kojem jednostavno ne vide potencijal".

Predugačak je. Konfuzan. "Koga uopšte briga za male čarobnjake"?

Zamislite kako se ti izdavači osećaju? Serijal o Hariju Poteru prodat je u 500 miliona primeraka na 80 jezika, a filmovi su ukupno zaradili skoro osam milijardi dolara.

Čestitamo Roulingovoj i taj neverovatni, istorijski uspeh, i 54. rođendan koji danas slavi!

Pogledajte MONDO TV o "Potermaniji" među Srbima!

Potermanija MONDO TV
Izvor: YouTube/MONDOPortal

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Uz dobar marketing, svaka prica moze ovako da uspe. Danas je marketing sve, samo treba da se servira na pravi nacin. Pa kada brdo para moze da ti donese bolestina kao sto je rijaliti, zasto ne bi knjiga?? Uzmimo za primer Nike, koji je ubedljivo vodeci sportski brend na svetu, a od njih su mnogo kvalitetniji Adidas, Reebok, Under Armour, pa cak i jos neki... A sve zbog reklame. Od 20 najvecih imena u kosarci, 16-17 nose nike, u fudbalu je slicno, reklame na sve strane, najskuplje i sa najpoznatijim licima, radnje uvek najvece i najbolje opremljene itd. Da ne pominjem recimo Apple koji ima iPhone koji je blagi ocaj u odnosu na flagshipove drugih vodecih proizvodjaca, a cela Amerika i vecina svetskih dobrostojecih ljudi fura to s..nje...

порески обвезник

И, јел успела? Да ли је јединица за успех "$"?

Milos

@порески обвезник druze, nazalost, jeste...

SERIJE