• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodno pozorište je dobilo novu upravnicu

Izvor MONDO/Tanjug

Upravni odbor nacionalnog teatra potvrdio da je rediteljka imenovana za upravnicu.

 Narodno pozorište Ivana Vujić upravnica Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Vlada Srbije imenovala je, na predlog Ministarstva kulture i informisanja, rediteljku Ivanu Vujic za upravnicu Narodnog pozorišta, potvrdeno je Tanjugu iz Upravnog odbora nacionalnog teatra.

Vujiceva od novembra prošle godine obavlja funkciju vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na to mesto ju je postavila Vlada Srbije pošto je, posle jednomesecne krize u nacionalnom teatru, razrešila dužnosti dotadašnjeg upravnika Dejana Savica na njegov licni zahtev.

Na konkurs se, pored Vujiceve, javio i reditelj Nebojša Bradic.

BIOGRAFIJA

Ivana Vujic (60) je cenjena pozorišna rediteljka i predaje na Fakultetu dramskih umetnosti od 1990 godine. Osnivac je i umetnicki direktor urbanog fringe festivala Aerpolan bez motora od 1994. do 1997. Bila je umetnicki direktor festival Belef od 1997. do 2001. Dobitnik je srebrne plakete Univerziteta umetnosti.

Režirala je "Hamleta", "Romea i Juliju", "Vojvotkinju od Malfija" i "Spaljivanje udovica" u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali je i režirala i po drugim teatrima - BDP, JDP, Madlenijanumu, Bitefu, a gostovala je i u velikim svetskim metropolama - Njujorku, Parizu, Londonu...

Uredila je i prevela zajedno sa Aleksandrom Jovicevic knjigu Ricarda Šeknera "Ka postmodernom pozorištu" i knjigu Eudenija Barbe i Nikola Savarezea "Recnik pozorišne antropologije".

Sa svojim projektima otvorila je više scena u Beogradu: vecernju scenu Radovic u Malom pozorištu Duško Radovic, scenu 5. sprat u Narodnom pozorištu, scenu Bel etage u Madlenianumu.

Osnivac je i direktor pozorišta Beton hala teatar u Beogradu.

Na scenama Srbije, Slovenije, Nemacke, Italije postavila je više od 80 predstava. Radila je širom bivše Jugoslavije: Beograd, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Sombor, Pancevo, Kragujevac, Priština, Ljubljana, Maribor, Podgorica. Režirala je u Nemackoj i u Italiji.

Njene predstave igrane su na festivalima i gostovanjima širom sveta: Njujork, Pariz, London, Edinburg, Amsterdam, Solun, Sibju, Adani, Berlin, Sarajevo, Skoplje, Banja Luka, Kotor, Umag...

Uradila je više od 15 hepeninga, performansa, site specific projekata i instalacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE