• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đaci Pete beogradske gimnazije vas zovu na: Rock 5 Roll fest

Izvor mondo.rs

U dvorištu Pete beogradske gimnazije, 6. i 7. septembra, biće održan "Rock 5 Roll fest". Očekuju vas: pozorišna predstava, edukativne tribine, takmičenje neafirmisanih bendova iz cele Srbije.

 Peta beogradska gimnazija Rock 5 Roll fest

Prvog dana festivala, u petak, 6. septembra od 21 čas, biće održana predstava na otvorenom "Neki to vole vruće" u izvođenju kultnog beogradskog amaterskog pozorišta "Teatar 5", režisera Zorana Rakića, u kojem glumački ansambl čine sadašnji i bivši đaci Pete beogradske gimnazije, kao i mladi glumci koji već godinama sarađuju sa Teatrom 5.

U subotu, 7. septembra, od 18 časova, biće održan kulturno-edukativni festival Parlamenta Pete beogradske gimnazije. "Rock 5 Roll fest" čine edukativne tribine, takmičenje bendova i muzički nastupi mladih u dvorištu Pete beogradske gimnazije. Uz revijalne nastupe benda "Kika" i prošlogodišnjih dobitinika nagrade publike benda "Lemuri" u takmičarskom delu festivala nastupiće 6 neafirmisanih mladih i srednjoškolskih bendova sa čitave teritorije Srbije.

POGLEDAJTE VIDEO NAJAVU OVOG FESTIVALA

Rock5Roll Fest
Izvor: YouTube/Rock5Roll Fest

O festivalu

Koreni ovog festivala sežu do davnih 60-ih godina 20. veka kada su prve rok i džez svirke održavane u SFRJ, a neke od prvih rok igranki na ovom prostoru održavane su upravo u dvorištu Pete beogradske gimnazije. U saradnji i izvođenju đaka Pete beogradske gimnazije i profesora škole, 2017. godine održan je prvi Rock 5 Roll fest u Domu kulture "Vlada Divljan" u formi revije bendova škole.

Prošle godine organizaciju je preuzeo Parlament Pete beogradske gimnazije, koji je proširio aktivnosti festivala na takmičenje mladih i srednjoškolskih bendova, revijalne muzičke nastupe afirmisanih bendova, a organizovana je i izložba u dvorištu škole na temu "Pop i rok istorijata Pete beogradske gimnazije".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NASH

Bravo,Dečurlijo!

bgd

Bio sam prosle godine i neverovatno je da je jedna skola uspela da organizuje mali fest na onakvom nivou! Podrska

kuturno

Divna vest! Bravo za učenike!

SERIJE