• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Biković: "Ponosan sam što se vraćam u svoje pozorište" (VIDEO)

Izvor MONDO/Tanjug

Glumac se pojavio danas na predstavljanu nove sezone Beogradskog dramskog pozorišta čiji je od nedavno stalni član. Pored Bikovića pozorište dobija još novih mladih članova.

 Miloš Biković Beogradsko dramsko pozoriše Izvor: MONDO/Goran Sivački

Glumac Miloš Biković rekao je da se njegova karijera do sada u velikoj meri bazirala na filmu i televizijskim formatima, ali da u svakom slučaju želi da se posveti ulogama u teatru i da mu je drago što će to činiti na tako važnom mestu kao što je Beogradsko dramsko pozorište (BDP).

"Prvi put sam stao na pozorišnu scenu u predstavi Frederik ili Bulevar zločina u kojoj je glavnu ulogu igrao Dragan Nikolić. Taj osećaj nikada nisam zaboravio i serćan sam što sam opet na tom mestu", rekao je Biković i dodao da sa kolegama sprema važan pozorišni projekat sledeće godine.

Poznati glumac smatra da pozorište treba da bude u fokusu medija, bar kada je reč o sadržajima iz kulture.

"Imamo mnogo glumaca koji su za širu publiku potpuno anonimni. Za njih znaju ljudi koji dolaze u pozorište i verujem da moramo privući novu publiku u pozorište i da sale uvek budu pune", rekao je Biković.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević ispričao je da je teatar koji trenutno vodi najstarije beogradsko pozorište osnovano 12. avgusta 1947. godine.

"Predstava 'Ko se boji Virdžinije Vulf' sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, čija je premijera bila letos na Brionima, konačno 9. oktobra dolazi u Beograd", rekao je Radivojević.

Najavljuje da će BDP u novembru predstaviti dva mlada talentovana reditelja - Marka Torlakovića koji će se predstaviti predstavom "Plastelin" i Patrik Lazić sa Matišićevim komadom "Fine mrtve devojke".

Radivojević je otkrio i da će Trg ispred pozorišta nakon rekonstrukcije sledeće godine dobiti ime Pozorišni trg.

"Naša mala scena će se od 1. oktobra zvati Predrag Pepi Laković po nezaboravnom glumcu našeg pozorišta. Naša velika scena će od 9. oktobra dobiti ime Olivere i Radeta Markovića po doajenima našeg pozorišta", rekao je Radivojević.

On je najavio "ojačavanje" ansambla madim glumcima.

"Andrija Kuzmanović će takođe postati stalni član našeg ansambla. Tri mlade glumice Isidora Simjonović, Vanja Nenadić i Iva Ilinčić takođe će ući u naš ansambl", najavio je Radivojević.

Pogledajte šta je još glumac rekao:

Povezane vesti

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tamara

Sve što treba da znam o tom događaju jeste da je prvu informaciju o tome dao Vesić. Dakle, ako sam imala trunku poštovanja, ona je nestala.

SERIJE