• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika čast: Jovana Stojiljković primila nagradu "Ružica Sokić" (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Mladoj glumici Jovani Stojiljković je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada "Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2018/2019.

 Jovana Stojiljković uloge nagrada Ružica Sokić Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nagradu je na svečanosti u Ateljeu 212 Jovani Stojiljković uručio Radoslav Zelenović , filmski znalac i član Upravnog odbora Fondacije Ružica Sokić.

Zelenović je podsetio na bogatu karijeru Ružice Sokić, njene nagrade, uloge u pozorištu, na televiziji i filmu.

Možda će vas zanimati

"Ogromna je ostavština za budućnost naše Ruže. Imala je ulogu je u 53 igranih filmova i 79 filmova i tevizijskih drama. U njenu karijeru je stalo i učešće u 39 serija. Ružica Sokić je u našoj kulturi darivala 190 dela od 1957 kada se prvi put pojavila na filmu" kazao je Zelenović i dodao da je Ružica Sokić sarađivala sa većinom unačajnih reditelja jugoslovenske kinematografije.

Zelenović je naglasio da najznačajnije priznanje Fondacije Ružica Sokić ide u ruke mlade glumice Jovane Stojiljković sa željom da brojem odigranih uloga na filmu u pozorištu i televiziji pretekne rad glumice po čijem imenu fondacija nosi ime.

"Ruža se uvek radovala i bila ponosna na uspeh svojih mladih kolega, pa verujem da bi tako bilo i sada" kazao je Zelenović.

Jovana Stojiljković je istakla zadovoljstvo što što je nagrada pripala baš njoj.

"Ružica Sokić je ostavila ogroman trag u našem poslu i važno je da nagrada za mlade glumce nosi baš njeno ime. Ovo priznanje ću uvek doživljavati kao podsećanje na sve ono što je Ružica Sokić bila, a to su pre svega velika marljivost, profesionalnost, etika, raskošan talenat i empatiju" kazala je Stojiljković.

Svečanosti u Ateljeu 212 prisustvovao je i njen profesor sa Fakulteta dramskih umetnosti, takođe glumac Dragan Petrović Pele.

"Moja prva asocijacija na ime Jovana Stojiljković je iskrena emocija. Imam spisak sinonima koji opisuju Jovanu. Skromna, nesebična , čestita, smirena, humana, pravdoljubiva, hrabra, velikodušna, blaga, požrtvovana, dobronamerna, ljupka, naivna..." kazao je Petrović.

Glumica Nataša Ninković je kazala da niko ne nosi svoj veliki dar sa velikom skromnošću, tolerancijom, čestitošću i mirnoćom.

"Ove godine sam imala sreću da sa Jovanom delim scenu i kadar i to je za mene bilo izuzetno profesionalno i ljudsko iskustvo" kazala je Ninković.

Pogledajte podkast u kojem je Jovana bila gošća!

PRVI RED JovPRVI RED Jovana Stojiljkovićana Stojiljković
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branko

Bravo Jovana!!! Pratim tvoj rad, zaista si nasa najbolja mlada glumica. Cestitam!!!

Marko

Bravo! 🤗

SERIJE