• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane Gutović: Ne sećam se svog rođenja, ali smrt ću zapamtiti!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Glumac o "filozofskom" odnosu prema smrti.

 Lane Gutović predstava Arzamas Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Nova predstava "Arzamas" po romanu Ivane Dimić, a u režiji Ljiljane Todorović, na repertoar Zvezdara teatra stiže od 24. septembra, a govoriće o temi kojom smo svi okruženi - smrti.

Najteži zadatak u ovoj tragikomediji ima Milan Lane Gutović, koji će igrati upravo Smrt. S njim se u komadu pojavljuju Branka Petrić i Nela Mihailović, koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i kćerke koja ostaje. Ipak, ljubav je jača od smrti, a Gutović za Kurir ističe da mu je ova specifična uloga bila izazov.

Možda će vas zanimati

"Bilo mi je zanimljivo jer je smrt tako zagonetna, a tako bliska. Kako je užasna i strašna, ne može da se igra osim poluduhovito, ali tačno", objašnjava glumac za "Kurir" i dodaje da se ne boji smrti.

"Smrti se ne plašim, na neki način sam ravnodušan. A ne bi trebalo, pošto je to jedan od ključnih trenutaka u životu, kao i rođenje. Rođenje ne pamtim, a smrt pretpostavljam da ću upamtiti. Ceo život je bio nestrpljiv, ali smrt nije. Ona je strpljiva i mene će sačekati sigurno", otkrio je Gutović u svom stilu, uz slaganje da je reč o filozofskoj temi.

"Filozofija je sama po sebi dosadna, osim u iznimnim slučajevima. Zbog toga sam uvek imao želju da taj filozofski pristup, kolokvijalno rečeno tupadžijski pristup filozofije, približim običnom čoveku tu temu, koji ne mora da čita Kjerkegora da bi razumeo smrt", naglašava Lane.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE