• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lula neće biti sahranjena pored svog voljenog supruga Bate Živojinovića

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Živeli su u ljubavi zajedno više od pola veka.

  Velimira Bate Živojinovića žena Julijana Lula Živojinović Izvor: MN Press

Supruga poznatog glumca Velimira Bate Živojinovića Julijana Lula Živojinović, koja je iznenada preminula nakon teške bolesti, biće sahranjena u četvrtak u Koraćici.

Bračni par, koji je živeo u ljubavi više od pola veka, neće biti sahranjeni zajedno. Čuveni Valter, koji je preminuo 22. maja 2016, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a njegova supruga, odlukom porodice, ćerke Jelene i sina Miljka, počivaće u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici.

Možda će vas zanimati

Bata i Lula bili su veoma vezani za ovo mesto na Kosmaju, gde su imali porodičnu kuću, koja je sada postala i muzej.

"Lulina smrt me je, kao i Batina, zatekla u Koraćici, gde su oni provodili puno vremena zajedno. Jednom mi je Bata rekao da ne bi bio to što jeste da nije imao tu vrstu zaleđine u Luli. Oni su proveli 60 godina zajedno. Bata je otišao nešto ranije", rekao je Radoslav Zelenović, dugogodišnji direktor Kinoteke i prijatelj bračnog para Živojinović i dodao:

"Lulu pamtim kao fantastičnu domaćicu koja je držala sve pod konac. Od njihove kuće napravila je muzej i svaki detalj i fotografiju pažljivo birala da govori o Batinoj karijeri. Radio je najviše od svih glumaca u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, ali velikih uspeha ne bilo bez nje", ispričao Zelenović za "Kurir".

Porodicu Živojinović vezuje kumstvo sa Radmilom Živković.

"Otišla je naša duša da se sretne i u večnoj ljubavi živi sa svojim Batom. Tu je, i tu će ostati. U našim srcima. Naša kuma Luki. Večno i zauvek", ovim rečima se od Lule oprostila kumica Bojana Bambić.

Miljko, sin Bate Živojinovića, ima želju da prisustvuje majčinoj sahrani, a kako "Kurir" saznaje, podneo je molbu nadležnima da mu to omoguće. Njemu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sahrani svog oca.

Protiv Miljka Živojinovića podneta je optužnica za zloupotrebu službenog položaja dok je bio stečajni upravnik "Rada". Iako je u odlukom Apelacionog suda oslobođen za sva krivična dela, naslednik slavnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE