• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost za "dž" - četvorodnevni festival u Narodnom pozorištu!

Izvor mondo.rs

Rossi Fest 2020, treći po redu, biće održan od 25. do 28. januara 2020. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ulaz će biti besplatan.

 Narodno pozorišteRossi festival Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tokom četiri dana festivala predstaviće se vrsni domaći i strani umetnici, sa raznovrsnim muzičkim programom i to "za dž", tačnije besplatno!

Rossi Fest 2020 sadrži i majstorski kurs za solo pevače: posle izuzetno uspešnog operskog majstorskog kursa pre dve godine, u ovoj ediciji ponovo će gošća biti sopran Metropoliten opere, primadona Olga Makarina.

Možda će vas zanimati

Ove godine, publika će po prvi put moći da, u ulozi pedagoga, vidi i našeg istaknutog mecosoprana – Alesandru di Đorđo (Sanju Radišić), koja će držati majstorski kurs nemačkog lida.

Festival će biti otvoren koncertom ansambla Salomon Rosi iz Italije i programom "Muzički cvetovi jevrejskog baroka".

Na tradicionalnom koncertu "Portreti i sećanja", posvećenom žrtvama Holokausta, ove godine biće izvedeno delo Olivijea Mesijana, "Kvartet za kraj vremena", u režiji Ane Grigorović.

Značajan deo programa festivala posvećen je obrazovanju i usmeravanju studenata i mladih profesionalaca, te će pored koncerata, festival obuhvatiti i predavanja naših uglednih muzikološkinja, dr Ane Stefanović i dr Tijane Popović Mlađenović u Muzeju Narodnog pozorišta.

Završno veče obeležiće koncert duhovne muzike "Davidovi psalmi" čime će ujedno biti obeleženo i 140 godina od osnivanja najstarijeg jevrejskog hora na svetu, hora Braća Baruh, uz gošće solistkinje Olgu Makarinu (SAD), Alesandru di Đorđo (Srbija/Nemačka), Ajelet Koen (Izrael), a pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, direktora festivala.

Festival je organizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Jevrejske zajednice, Italijanskog instituta za kulturu, Narodnog pozorišta u Beogradu, anonimnih donatora .

Ulaz na sve koncerte i predavanja je besplatan, a karte se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta od 15. januara 2020.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE