• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije za srpsku predstavu u Zagrebu posle skoro 40 godina!

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Evo kako je bilo na predstavi beogradskog Narodnog pozorišta u Zagrebu, prvoj nakon skoro četiri decenije!

 Zagreb predstava Narodnog pozorišta Gospođa ministarka Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Večernje novosti" javljaju da je prva predstava Narodnog pozorišta izvedena u Zagrebu nakon skoro 40 godina izazvala ovacije!

Nušićeva "Gospođa ministarka", u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta (režija Jagoš Marković) gostovala je u nedelju uveče u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Bilo je to prvo gostovanje Drame našeg nacionalnog teatra, posle 38 godina na ovoj sceni. Poslednji put su nastupili 1982. godine sa ostvarenjem "Lenjin, Staljin, Trocki".

Možda će vas zanimati

Da se baš ovom predstavom vrate beogradski umetnici vrate u tamošnji teatar, odluka je domaćina, a jedan od razloga je, izvesno, ne samo popularnost naslova, već i činjenica da je Jagoš Marković bio prvi beogradski reditelj koji je posle rata radio u Hrvatskoj.

U Zagrebu je predstava, kako saznaju "Novosti", dočekana velikim ineteresovanjem, uz informaciju da je u glavnoj ulozi prvakinja Narodnog pozorišta Radmila Živković. Kada su glumci izašli da se poklone, doživeli su ovacije. stiče se da je predstavu od premijer 2004. godine videlo više od 135.000 gledalaca i da je, u međuvremenu, osvojila veliki broj nagrada.

Inače, u Markovićevoj verziji igraju i Olga Odanović, Aleksandar Srećković, Sanja Marković, Bogdan Bogdanović, Brankov Vidaković, Dobrila Stojnić, Anđelka Milivojević, Dimitrije Ilić, Radovan Miljanić, Dejan Gajdaš, Predrag Miletić i drugi. Dramaturgiju je potpisao Jovan Ćirilov, scenografiju Boris Maksimović, a kostime Božana Jovanović. Predstava je premijerno izvedena 2004, a otada je osvojila veliki broj nagrada i videlo ju je 135.000 gledalaca.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE