• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planovi MSU: Velika izložba Veličkovića, šansa za mlade nade umetnosti...

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Novoimenovani v.d. direktora MSU Viktor Kiš o planovima za narednu godinu.

 Muzej savremene umetnosti program Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Muzeju savremenih umetnosi (MSU) izvršena je primopredaja funkcije vršioca dužnosti direktora između dosadašnjeg Slobodana Nakarade i novoimenovanog Viktora Kiša.

"Moram da priznam da imam tremu. Nije nimalo lako nastaviti sa programima u Muzeju koji je posle više od decenije svoja vrata otvorio domaćoj i stranoj publici izložbom umetnice Marine Abramović. To je vrlo visoko postavljena lestvica, kako umetnički i kreativno, tako i produkcijski", rekao je Kiš.

Možda će vas zanimati

Svakako, prvo šta moramo da uradimo, rekao je on, jeste da konačno decentralizujemo scenu savremene umetnosti u Srbiji i da stalnu postavku Muzeja stavimo na domaću, a ukoliko se ukaže prilika i na regionalnu turneju, saopštio je MSU.

"Voleo bih da u čast lika i dela umetnika Vladimira Veličkovića organizujemo izložbu njegovog bogatog umetničkog opusa", kazao je novi vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti.

On je naveo da pored realizacije već isplaniranih izložbi, u narednom periodu ima želju i ideju da program Muzeja obogati i brojnim novim inicijativama i afirmaciji mladih umetnika.

"Posebnu pažnju sigurno ćemo usmeriti i dobrim pripremama za sledeće Venecijansko bijenale", najavio je Kiš.

Dosadašnji predsednik Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti prof. dr Nikola Šuica povukao se u ponedeljak sa ove funkcije, istovremeno zadržavši mesto člana u Upravnom odboru Muzeja.

Novoimenovani član Upravnog odbora Muzeja Nikola Božović ističe da rukovodstvo u novom sastavu više nema vremena za gubljenje.

"Svi članovi Upravnog odbora MSU imaju dovoljno iskustva i dovoljno dobre namere. U ovim uzbudljivim vremenima moja genercija ima priliku da pomogne u razvoju umetnosti u Srbiji. Ukoliko to nije moguće, mi ćemo taj posao prepustiti nekome drugome", poručio je Božović.

Pogledajte izložbu Marine Abramović u MSU!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE